Истината – Новинарският портал

И шефът на ООН се опълчи на господарите си!

Сигурна и ефикасна ваксина ще е единственото средство, което би позволило да се върне в света чувството за нормалност. Сега призивите от запад за прекратяване на карантината са опасни.

Това заяви вчера генералният секретар на ООН Антониу Гутериш и изрази надежда това да стане преди края на годината, предаде Франс прес.

Такава ваксина „ще спаси милиони човешки животи и ще спести милиарди долари“ каза той във видеоконферентен разговор с представители на петдесетина африкански страни.

Ръководителят на ООН приветства усилията на няколко африкански правителства да смекчат последиците от пандемията, цитиран от epicenter.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще припомним, че много учени от различни страни по света от преди месец говорят за неотложната нужда от лекарства и ваксина. И то поради простата причина, че извънредното положение не може да продължава до безкрай. То не може да продължава и повече два месеца, защото икономиката ще рухне.

Нещо повече. Много учени от различни държави, вече разработват такава ваксина и лекарства. И ролята на ООН тук не е да вика „Браво“, а да помогне на научните екипи. Да призове и другите държави на помощ.

А какво се получава на практика?! Наши учени, които откриха молекулата, която спира коронавируса, сега не могат да си намерят финансиране, за да завършат изследванията дори от САЩ. За каква солидарност и обща битка със заразата ще говорим тогава?!? Западът не иска такова нещо.

Затова сега е време мощни организации като ООН не само да каканижат приказки месеци след като учените са го казали като неотложно действия, а да впрегнат сили, за координиране усилията на всички държави срещу вируса. И ако САЩ не иска да помогне, на линия са Русия, Китай и много други държави, които ще финансират дейностите на ООН по координация.

Това трябва да се направи, ако ООН е наистина самостоятелна организация, която не зависи от хрумките на Запада. Иначе държавите ще се консолидират сами.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Exit mobile version