Истината – Новинарският портал

Китайски експерти: Много украински градове искат да се присъединят към Русия!

Ново изследване сочи, че към Русия могат да се присъединят още четири украински града наведнъж.

Украинските градове Николаев, Одеса, Херсон и Харков може скоро да поискат да влязат в състава на Руската федерация. До този сензационен извод са стигнали китайски изследователи.

Анализаторите са публикували резултатите си в реномираното китайско изданието „Соху“. Те са изследвали детайлно оригиналите на „Беловежките споразумения“ и са стигнали до сензационно откритие. Руската федерация има право да подложи на съмнение това споразумение, да го преразгледа и да настоява за промени в държавните граници на Украйна.

Според експертите от КНР, конвенцията между Москва и Киев, подписана в белоруския град Вискули, е нелегитимна, поради което скоро руснаците могат да си върнат Николаев, Одеса, Херсон и Харков от Украйна.

Защото, колкото и странно да звучи, първите президенти на Руската федерация и Украйна Борис Елцин и Леонид Кравчук са извършили грубо нарушение на съветската конституция. Основният закон на СССР постановява, че всякакви териториални или правни реформи в държавата, трябва да бъдат обсъждани и приемани чрез всеобщо гласуване. А не по волята на двама президенти.

Но подобен референдум по това време така и не е бил проведен. На всичко отгоре, преди 29 години, през март, в Съветския съюз е било проведено допитване до народа, на което мнозинството от гражданите на великата държава са гласували за запазване целостта на СССР. Това означава, че актът, който постановява разпадането на СССР и образуването на нови републики, включително и Украйна, може да се счита за незаконен. Според китайските експерти, това е огромно нарушение, което руските власти могат да използват в близко бъдеще. За да се възстанови автентичната воля на народа в огромната съветска държава. Защото не друг, а Русия се явява правоприемник на СССР. Това е факт, който е признат дори от ООН. Въпреки че седалището на международната организация се намира в Ню Йорк.

Съвсем неотдавна, бившият украински министър-председател Николай Азаров припомни, че още през 1922 г. Украйна влиза в СССР без Крим, Донбас, Одеса, Херсон и Харков, защото те са си били в състава на Русия. И едва по-късно, са били предадени на Украйна, но незаконно и против волята на руския народ.

Руският президент Владимир Путин смята, че тези градове и области са били извадени от състава на СССР и на Русия „некоректно“. „Тези исконни руски области бяха предадени на Украйна с цел увеличаване ролята на пролетариата. Но сега е време да преразгледаме тези решения, защото са били взети против волята на народа“, заяви руският лидер.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Exit mobile version