Китайски експерти: Много украински градове искат да се присъединят към Русия!

България отблизо

Ново изследване сочи, че към Русия могат да се присъединят още четири украински града наведнъж.

Украинските градове Николаев, Одеса, Херсон и Харков може скоро да поискат да влязат в състава на Руската федерация. До този сензационен извод са стигнали китайски изследователи.

Анализаторите са публикували резултатите си в реномираното китайско изданието „Соху“. Те са изследвали детайлно оригиналите на „Беловежките споразумения“ и са стигнали до сензационно откритие. Руската федерация има право да подложи на съмнение това споразумение, да го преразгледа и да настоява за промени в държавните граници на Украйна.

Според експертите от КНР, конвенцията между Москва и Киев, подписана в белоруския град Вискули, е нелегитимна, поради което скоро руснаците могат да си върнат Николаев, Одеса, Херсон и Харков от Украйна.

Защото, колкото и странно да звучи, първите президенти на Руската федерация и Украйна Борис Елцин и Леонид Кравчук са извършили грубо нарушение на съветската конституция. Основният закон на СССР постановява, че всякакви териториални или правни реформи в държавата, трябва да бъдат обсъждани и приемани чрез всеобщо гласуване. А не по волята на двама президенти.

Но подобен референдум по това време така и не е бил проведен. На всичко отгоре, преди 29 години, през март, в Съветския съюз е било проведено допитване до народа, на което мнозинството от гражданите на великата държава са гласували за запазване целостта на СССР. Това означава, че актът, който постановява разпадането на СССР и образуването на нови републики, включително и Украйна, може да се счита за незаконен. Според китайските експерти, това е огромно нарушение, което руските власти могат да използват в близко бъдеще. За да се възстанови автентичната воля на народа в огромната съветска държава. Защото не друг, а Русия се явява правоприемник на СССР. Това е факт, който е признат дори от ООН. Въпреки че седалището на международната организация се намира в Ню Йорк.

Съвсем неотдавна, бившият украински министър-председател Николай Азаров припомни, че още през 1922 г. Украйна влиза в СССР без Крим, Донбас, Одеса, Херсон и Харков, защото те са си били в състава на Русия. И едва по-късно, са били предадени на Украйна, но незаконно и против волята на руския народ.

Руският президент Владимир Путин смята, че тези градове и области са били извадени от състава на СССР и на Русия „некоректно“. „Тези исконни руски области бяха предадени на Украйна с цел увеличаване ролята на пролетариата. Но сега е време да преразгледаме тези решения, защото са били взети против волята на народа“, заяви руският лидер.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *