Изненада: Русия изгони американските самолети от Черно море!

България отблизо

Руски изтребители прихванаха и съпроводиха стратегически бомбардировачи на американските ВВС над Черно, Берингово и Охотско морета, съобщиха от министерството на отбраната в Москва.

В съобщението се отбелязва, че руските средства за контрол на въздушното пространство са засекли въздушни обекти, приближаващи се към държавната граница.

„Екипажите на руските изтребители са идентифицирали въздушните цели като стратегически бомбардировачи B-1В Lancer на американските ВВС. След като прихванаха и съпроводиха чуждите самолети, руските изтребители благополучно са завърнаха в базите си“, се казва в съобщението на ведомството.

Във въздуха са били вдигнати изтребители МиГ-31 от морската авиация на Тихоокеанския флот и Су-35с.

Наскоро бе съобщено и за прехващането на още четири американски бомбардировача над акваторията на Черно море. По този начин Руската федерация пресече пътищата на американските самолети над нашето Черно море.

Преди дни, главнокомандващият Въздушно-космическите сили на Русия ген.-полк. Сергей Суровикин обяви, че НАТО е повишила активността на своите бойни (а не само разузнавателни) самолети над акваторията на Черно море, както и около границите на Русия.

Според генерала, само за периода от 28 август до 4 септември самолети от бомбардировъчната авиация на САЩ са извършили повече от десет единични и групови полета във въздушното пространство на страните от Западна и Източна Европа, както и над прилежащите им морски акватории. През този период руската авиация е била вдигана 27 пъти за прехващане над Балтийско, Баренцово, Черно и Охотско морета.

Tagged

1 thought on “Изненада: Русия изгони американските самолети от Черно море!

  1. Странна статия!
    – Изгониха или съпроводиха?
    – Черно море на ватенките ли е? Май Не!
    – Не е ли съвсем естествено натовски самолети да летят над натовски държави и тяхната акватория?
    Аллоу мисирките, не създавайте продажни внушения!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *