Истината – Новинарският портал

Наглостта на герберските депутати мина всякакви граници! Преди плашеха народа, сега се мъчат да уплашат президента!

Президентът Румен Радев няколко пъти поиска от парламента нещо напълно нормално, и което на всичко отгоре е задължение на депутатите. Да актуализират бюджета, за да има пари за спешните разходи като заплатите на медиците, пенсиите, подготовката за четвъртата Ковид-18 вълна и т.н.

 

Вместо да си изпълнят задълженията, парламентарните групи продължаваха да се карат по теми, които нямат връзка с дневния ред на обществото. Дори парламентарната група на ГЕРБ, в лицето на Даниел Митов има огромната наглост да заплашва президента Радев с…импийчмънт. Задето поиска тези в парламента да си свършат работата и да не оставят хората без пари, а държавата без ресурси да посрещне надигащото се ново бедствие.

Ето заплахите на Митов към президента, а вие сами преценете дали те имат някакво основание:

Ето какво написа в социалната мрежа Митов.

„За сведение на Румен Радев:

1) България е парламентарна република. Парламентът не приема устни разпореждания и изнудване от президент или министър, още по-малко когато става въпрос за представляващ служебно правителство.

2) Ако служебното правителство има намерение да внася актуализация на бюджета, то тя трябва да е фокусирана върху евентуални спешни бюджетни разходи. За такива разходи се твърди, че парите в хазната са налични. Служебният кабинет няма политическата легитимност да създава дългосрочни финансови ангажименти за страната!

3) Президентът не може да поставя изпълнението на конституционните си задължения под каквото и да било условие, нито да използва даването на мандат като примамка за пазарлък. Ако Радев продължава да нарушава насилствено Конституцията, това може да послужи като повод за неговото преждевременно отстраняване.

А ние отново питаме:  Може ли парламента да остави хората и държавата без пари на прага на надигащото се страшно Ковид бедствие?!

За какво са тези парламентарни комисии по бюджет и финанси, както и другите, ако не алармират навреме, за да се приемат поне най-належащите и най-важните актуализации и закони?!

Какво всъщност прави парламента, ако не приема закони, което е неговата основна дейност?!

Всъщност трябва да гласуваме импийчмънт на парламента, а не на президента, понеже точно депутатите не си изпълняват задълженията.

Но и това ще стане.

Exit mobile version