Борисов: Издигам Даниел Митов за премиер!

България отблизо

„Ако дойде нашият ред да получим мандат, ще предложим на праламентарната група за минитър- председател Дани Митов и веднага ще върнем мандата. Това е единственото, което зависи от нас“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му небивалата конституционна криза, в която ни е вкарал Радев с неговите марионетки партии, достига върхове.

Припомняме какво каза Тома Биков в „Панорама“

„Нашият основен опонент са хаосът и безотговорността. Техен патрон е Румен Радев. Това е резултатът от неговите усилия”, подчерта Биков.

„Имаме решение на Изпълнителната комисия и то ще бъде спазено. Всички наши депутати ще бъдат в зала и ще гласуват „против” правителството на „Има такъв народ” (ИТН).

Те обясняваха, че всичко е наред. Сега разбрали, че Слави Трифонов е некоректен. Това, което прави Слави днес, го прави от 30 години”, добави той.

„За ГЕРБ по-добре е да остане служебното правителство, ще има избори 2 в 1. То ще носи отговорност за дезорганизацията в здравеопазването, за провалената ваксинация, за тоталното разчистване на ръководствата на най-добрите болници, за разпускането на НОЩ”, посочи депутатът.

„Ако някой си мисли, че ще ни изплаши с Бойко Рашков, който 2 седмици след изборите привиква директорки на детски градини, за да ги пита какво са правили по време на изборите, това няма да ни уплаши. Самият Рашков каза, че конфигурацията в парламента е благодарение на МВР.

В момента сме в положение, в което трябва да избутаме зимата. Това е резултатът от усилията на Румен Радев. Да се съберат, да направят бюджета и пролетта да идем на избори”, каза още Биков.

Депутатът уличи в лъжа и служебния министър на икономиката Кирил Петков, който говори преди него за заемите, които Българската банка за развитие дава през последните седмици.

„Говорите много добре. Ако това, което казвахте, беше вярно, щеше да е страхотно.

Имам приятели в две банки, те казаха, че не е отпуснат нито един заем”, заяви Биков по повод думите на Петков, че за 9 седмици са отпуснати 200 млн. лв. под формата на кредити за малкия и средния бизнес, като средната отпусната сума е 400 000 лв.

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *