Наглостта на герберските депутати мина всякакви граници! Преди плашеха народа, сега се мъчат да уплашат президента!

България отблизо

Президентът Румен Радев няколко пъти поиска от парламента нещо напълно нормално, и което на всичко отгоре е задължение на депутатите. Да актуализират бюджета, за да има пари за спешните разходи като заплатите на медиците, пенсиите, подготовката за четвъртата Ковид-18 вълна и т.н.

 

Вместо да си изпълнят задълженията, парламентарните групи продължаваха да се карат по теми, които нямат връзка с дневния ред на обществото. Дори парламентарната група на ГЕРБ, в лицето на Даниел Митов има огромната наглост да заплашва президента Радев с…импийчмънт. Задето поиска тези в парламента да си свършат работата и да не оставят хората без пари, а държавата без ресурси да посрещне надигащото се ново бедствие.

Ето заплахите на Митов към президента, а вие сами преценете дали те имат някакво основание:

Ето какво написа в социалната мрежа Митов.

„За сведение на Румен Радев:

1) България е парламентарна република. Парламентът не приема устни разпореждания и изнудване от президент или министър, още по-малко когато става въпрос за представляващ служебно правителство.

2) Ако служебното правителство има намерение да внася актуализация на бюджета, то тя трябва да е фокусирана върху евентуални спешни бюджетни разходи. За такива разходи се твърди, че парите в хазната са налични. Служебният кабинет няма политическата легитимност да създава дългосрочни финансови ангажименти за страната!

3) Президентът не може да поставя изпълнението на конституционните си задължения под каквото и да било условие, нито да използва даването на мандат като примамка за пазарлък. Ако Радев продължава да нарушава насилствено Конституцията, това може да послужи като повод за неговото преждевременно отстраняване.

А ние отново питаме:  Може ли парламента да остави хората и държавата без пари на прага на надигащото се страшно Ковид бедствие?!

За какво са тези парламентарни комисии по бюджет и финанси, както и другите, ако не алармират навреме, за да се приемат поне най-належащите и най-важните актуализации и закони?!

Какво всъщност прави парламента, ако не приема закони, което е неговата основна дейност?!

Всъщност трябва да гласуваме импийчмънт на парламента, а не на президента, понеже точно депутатите не си изпълняват задълженията.

Но и това ще стане.

Tagged

1 thought on “Наглостта на герберските депутати мина всякакви граници! Преди плашеха народа, сега се мъчат да уплашат президента!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *