Истината – Новинарският портал

Пишман анализатори отписаха Корнелия Нинова и Слави Трифонов! Хората обичали Борисов!

В резултат на кризата с коронавируса имаше спад на подкрепата, но не за управляващите, а за опозицията.

Това изтъкна политологът Румяна Коларова пред Нова телевизия.

„Имаме срив на доверието в БСП. Това се дължи на избора, който Нинова направи. Тя игра хазартно с идеята, че правителството ще се провали“, коментира тя. Коларова заяви, че Нинова поддържала тезата за успеха на шведския модел като алтернативен на това, което прави правителството у нас.

По думите на политолога обаче, в крайна сметка се е видял провалът на шведския модел. „Ако има някакви размествания, те ще бъдат свързани с адекватност на реакцията. Нови играчи могат да се появят там, където има провалили се политици“, коментира Коларова. Тя подчерта, че решенията за справяне с кризата са взети навременно.

„Управляващите ерозия не са преживели“, добави още политологът.

На същото мнение е и анализаторът Кристиян Шкварек. Според него, освен БСП, в ситуацията на губещ е и Слави Трифонов. По думите му, и той като социалистите е заел „недалновидна позиция“, грешната страна в кризата.

„Те не го направиха, заради експертиза, а за да бъдат един вид опозиция и да вземат дивидент, ако правителството се провали“, коментира Шкварек.

Шкварек и Коларова коментираха и предстоящото решение на ЕК как ще се помага на засегнатите от коронавируса страни. Шкварек смята, че отново ще има решение в ущърб на малките държави като България.

„Редица източноевропейски държави ще изгубят милиарди. Имаме изработване на стратегия в ущърб на страни, които са най-бедни“, каза той. Анализаторът даде пример и с пакет „Мобилност“. И добави, че не е редно държави, които са въвели навременни здравни и икономически мерки да получат по-малко от такива страни, които не са водели добра политика по тези точки, пише в свой материал информационна агенция blitz.bg.

В коментар на ИСТИНАТА само ще припомним, че Нинова никога не е възхвалявала шведския модел. Това никога не е правил и президента. Точно обратното. И Нинова и президента Радев призоваваха хората за спазват ограничителните мерки. Техните притеснения бяха в друга посока. И точно техните усилия не позволиха на Борисов да превърне извънредното положение в напълно еднолична власт.

Но тези анализатори, като пудели повтарят опорни точки, спуснати им отгоре. И се съдират да хвалят Борисов и управляващите. А опозицията можем да я разпънем на кръст. Тя не е нужна, според тях.

Така си представят те демокрацията. точно като техния патрон Борисов. Демокрация без опозиция. Неограничена власт. Това е.

Exit mobile version