Истината – Новинарският портал

Проф. Витанов каза кой ще спечели на балотажа и с колко, ако няма манипулации

„Петък винаги е бил интересен ден. Особено след 17 часа. Каквато веселба ще има да става ще става днес след обяд и утре. Но да караме по ред“ – с тези думи математикът проф. Николай Витанов започна ежедневния си анализ, в който нищи какво се случва в българския политически живот и на фронтовете в Украйна и Израел.

 

„Почваме с дядо Хенри

Хенри Кисинджър (ден номер 14)

……..Конвенционалната армия губи, ако не спечели. Партизанинът печели, ако не губи…………

Дядо Хенри с едно изречение ви обяснява целите на двете страни във войната в Газа.

Както и какво става по бойните полета из Украйна. Конвенционални армии. Малко партизани. Но затова, по-долу.

Я най-напред да приложим дядо Хенри към текущата българска ситуации. Имаме избори значи, особено балотаж в София и на тях се бият конвенционални армии и партизани. Политиката е продължение на войната с други средства.

А Войни тук има цели две. Между армиите на кандидатите за балотажа и техните партизани и между армиите на партиите в сглобката и техните партизани. Изключваме чувствата, гледаме интересите и смятаме.

Както ви писах вчера, двамата кандидати за балотаж в София имат различен коефициент на нарастване на броя на гласовете. Има още два дни до неделя – днес и утре, както е важно какво ще правят армиите и партизаните в неделя. Няма да ви пиша в събота и в неделя, затова днес – малко по-подробно какво се очаква в следващите 3 дни.

Днес. Настъплението на Ваня Григорова се очаква да продължи и през по-голямата част от деня нейната армия се очаква да поддържа 15-процентното нарастване на броя на гласовете, необходимо за победата. Армията на Васил Терзиев постъпи правилно като избяга от дебата и се спаси от поражение, което можеше да реши изхода на войната.

Това с армиите. Партизаните на двете страни ще станат много активни днес след обяд. Да видим какви пропагандни бомби са ни нагласили двете страни.

Утре е ден за размисъл, обаче е много важен ден за армиите и за партизаните. Армиите трябва да мобилизират гласоподавателите за неделя. Понеже официално не може, става със шушу-мушу.

За армията на Ваня Григорова е важно и тук да удържи 15-процентния коефициент на нарастване на гласовете. За армията на Всил Терзиев е важно да мобилизира ядрото от избиратели. Партизаните ще има да подготвят изборните комисии.

Идва неделя. Армиите избиратели са хвърлени в боя. Партизаните чакат да свършат изборите и да почне преброяването. Защо така. Какво казва Великият специалист?

…Избирателите не решават нищо. Решават тези, които броят гласовете…..

Кой е Великият специалист? Да не се бърка с

…Не е важно кой как гласува. Важно е кой брои гласовете…

Както виждате, разни специалисти ви казват едно и също.

И тъй, в неделя, след деня на армиите, ще дойде нощта на партизаните. Да не забравяме – хартиенобюлетитен партизанлък, машинен партизанлък, а, да и навеждане на вектори. Ако ги нямаше нямаше тия три ефекта, единият от кандидатите следва да спечели с 4% разлика. Така, че може да оцените ефекта на партизанлъците и набиването на канчета от хълмовете по това, доколко различна от 4% ще е разликата.

Вероятно ви се ще да знаете, кой се очаква да вземе повече гласове? Питайте Бойко Борисов – той е това, на което германците казват Koenigsmacher. Но стига по тоз въпрос.

Отиваме на стандартен вариант в следващите 72 часа ще ви се изреди де що политолог и социолог има, а аз кротко ще си пия биричката и ще замезвам. Знаете – ако всичко е честно – 4% разлика. Отличие от 4% – баят партизански действия е имало.

Да живее дядо Хенри. Биричката няма да е Duff, макар че и такава може да се намери по нашите краища вече.

Нататък към войните.

Войната в Израел и Палестина. Всичко си върви според прогнозата.

1. Израел започна инвазията в Газа. Знаете, че батальонните тактически групи на израелската армия имат достатъчна бойна готовност, за да провеждат ограничени операции в Газа. На бригадно ниво бойната готовност ще се появи къмто 15 ноември и около тази дата и след това се очакват по-масивни сухопътни операции към самия град Газа.

Да не забравяме, обаче, че израелската армия има доста бригади, които не са от запасняци. Те може да бъдат хвърлени в Газа и преди 15 ноември.

2. Хамас оказва упорита съпротива и броят на израелските жертви нараства. Това се очакваше. Не се вижда да е натиснато някое от трите копчета за изключване на части от мрежата на Хамас. Следователно упоритата съпротива ще продължи. Знаете дядо Хенри. Липсата на загуба е победа за партизанина.

3. Израелската армия няма да се спре пред никакви жертви, за да се опита да елиминира Хамас за дълго време. Може да дадат и 20 000 ,бити, но няма да спрат. Газа ще бъде тотално разрушена, ще има море от кръв и десетки хиляди убити.

4. Питате се как ще свърши всичко. Няма да ви лъжа няма да свърши добре. Върти се идеята за принудително изселване на палестинците от Газа. Да я обсъдим, докато се върти из разни глави. Къде да се изсели палестинското население? На Синайския полуостров. Отначало в палаткови лагери, които о прераснат в по-постоянни градове.

Нещо в тая посока върви – върви евакуация към южната част на Газа. Египтяните обаче не са прости, затворили са границата. Не щат. За да я отворят, израелската армия ще щурмува Газа от север на юг, за да изтласква палестинците без да им остава надежда за връщане. Писах ви, десетки хиляди убити, всичко сринато до основи. Египет и тогава не се очаква да приема милиони палестинци, затуй ще го натискат – политиката е продължение на войната с други средства.

Баят палестинци ще се опитат да бъдат разселени и по Кипър, Гърция, Испания и …., алоу-у-у, българките държавни институции и служби, дали се усещате, накъде бия. Вземете, та се усетете, все пак математическата теория за миграционните канали я е правил Витанов.

Я сега генерал дьо Гьол и маршал Юрдек фон Шадраван да разпрерят могъщи крила и да извадят публикации, които да смажат нещастника Витанов по въпроса за миграцията? Ко-о-о-о? Нямали нищо? Е, слушайте тогава Витанов. Ша дОдат ли? Ша дОдат, ша дОдат, правете си сметката, ако можете, де.

Пълното етническо прочистване на Газа едва ли ще стане. Хамас е жилава организация, но да допуснем, че Израел успее да я изключи от играта. Едва ли обаче Израел ще може ефективно да окупира Газа за дълго време без етническо прочистване.

А на мястото на Хамас може да не се появи относително непопулярната Фатах, а като нищо може да се пръкне още по-радикална ислямиска групировка. Палестинска държава в Газа? Това е, което Израел най-малко иска. Щото следващата стъпка е искане за коридор, съединяващ Газа със Западния бряг.

Тъй, че ни чакат кръв, разрушения и миграция.

Войната в Украйна.

Хайде днес да не я коментираме. В понеделник – повече за нея.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 465 дни.

15 месеца са 457 дни. Над 15 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 567 дни. 19 месеца са 578 дни. Броячите въртят.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 565 дни валидна прогноза. 18 месеца, върви месец номер 19. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Както виждате, все още няма 5 последователни дни с над 500 регистрирани случая. А вече е 3-ти ноември. Какви са очакванията?

1. Вълната да продължава да е полегата. Кой друг ви го прогнозира това?

2. Продължавате да се представяте отлично, като спазвате елементарните мерки за самозащита и това позволява на здравната система да оказва съпротива и да задържа нарастването на вълната. Виждате – случаите не могат да се вдигнат стабилно над 500. А времето си върви.

3. Знаете какво трябва да се прави – държите така до средата на ноември, тогава вълната няма да може да се вдигне до края на годината и ще си изкараме добре коледните празници. От вас си зависи – вие определяте коефициента на разпространение на вируса. Засега се справяте отлично и резултатът е налице – имаме полегата вълна

4.Елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Това е, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Пречи ли ви нещо елементарната предпазливост? Не. И си вършите делата спокойно.

5. Важно е към средата на ноември вълната да е тръгнала стабилно надолу, за да не може да се заформи вторичен пик до края на годината и да си изкарате без притеснения коледните и новогодишните празници. Засега се справяте отлично. Първичният пик мина, започва спад. Просто внимавайте повечко, както досега. Вашето внимание държи коефициента на разпространение нисък и вълната не може да се вдигне.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

 

 

Exit mobile version