Проф. Витанов каза кой ще спечели на балотажа и с колко, ако няма манипулации

България отблизо

„Петък винаги е бил интересен ден. Особено след 17 часа. Каквато веселба ще има да става ще става днес след обяд и утре. Но да караме по ред“ – с тези думи математикът проф. Николай Витанов започна ежедневния си анализ, в който нищи какво се случва в българския политически живот и на фронтовете в Украйна и Израел.

 

„Почваме с дядо Хенри

Хенри Кисинджър (ден номер 14)

……..Конвенционалната армия губи, ако не спечели. Партизанинът печели, ако не губи…………

Дядо Хенри с едно изречение ви обяснява целите на двете страни във войната в Газа.

Както и какво става по бойните полета из Украйна. Конвенционални армии. Малко партизани. Но затова, по-долу.

Я най-напред да приложим дядо Хенри към текущата българска ситуации. Имаме избори значи, особено балотаж в София и на тях се бият конвенционални армии и партизани. Политиката е продължение на войната с други средства.

А Войни тук има цели две. Между армиите на кандидатите за балотажа и техните партизани и между армиите на партиите в сглобката и техните партизани. Изключваме чувствата, гледаме интересите и смятаме.

Както ви писах вчера, двамата кандидати за балотаж в София имат различен коефициент на нарастване на броя на гласовете. Има още два дни до неделя – днес и утре, както е важно какво ще правят армиите и партизаните в неделя. Няма да ви пиша в събота и в неделя, затова днес – малко по-подробно какво се очаква в следващите 3 дни.

Днес. Настъплението на Ваня Григорова се очаква да продължи и през по-голямата част от деня нейната армия се очаква да поддържа 15-процентното нарастване на броя на гласовете, необходимо за победата. Армията на Васил Терзиев постъпи правилно като избяга от дебата и се спаси от поражение, което можеше да реши изхода на войната.

Това с армиите. Партизаните на двете страни ще станат много активни днес след обяд. Да видим какви пропагандни бомби са ни нагласили двете страни.

Утре е ден за размисъл, обаче е много важен ден за армиите и за партизаните. Армиите трябва да мобилизират гласоподавателите за неделя. Понеже официално не може, става със шушу-мушу.

За армията на Ваня Григорова е важно и тук да удържи 15-процентния коефициент на нарастване на гласовете. За армията на Всил Терзиев е важно да мобилизира ядрото от избиратели. Партизаните ще има да подготвят изборните комисии.

Идва неделя. Армиите избиратели са хвърлени в боя. Партизаните чакат да свършат изборите и да почне преброяването. Защо така. Какво казва Великият специалист?

…Избирателите не решават нищо. Решават тези, които броят гласовете…..

Кой е Великият специалист? Да не се бърка с

…Не е важно кой как гласува. Важно е кой брои гласовете…

Както виждате, разни специалисти ви казват едно и също.

И тъй, в неделя, след деня на армиите, ще дойде нощта на партизаните. Да не забравяме – хартиенобюлетитен партизанлък, машинен партизанлък, а, да и навеждане на вектори. Ако ги нямаше нямаше тия три ефекта, единият от кандидатите следва да спечели с 4% разлика. Така, че може да оцените ефекта на партизанлъците и набиването на канчета от хълмовете по това, доколко различна от 4% ще е разликата.

Вероятно ви се ще да знаете, кой се очаква да вземе повече гласове? Питайте Бойко Борисов – той е това, на което германците казват Koenigsmacher. Но стига по тоз въпрос.

Отиваме на стандартен вариант в следващите 72 часа ще ви се изреди де що политолог и социолог има, а аз кротко ще си пия биричката и ще замезвам. Знаете – ако всичко е честно – 4% разлика. Отличие от 4% – баят партизански действия е имало.

Да живее дядо Хенри. Биричката няма да е Duff, макар че и такава може да се намери по нашите краища вече.

Нататък към войните.

Войната в Израел и Палестина. Всичко си върви според прогнозата.

1. Израел започна инвазията в Газа. Знаете, че батальонните тактически групи на израелската армия имат достатъчна бойна готовност, за да провеждат ограничени операции в Газа. На бригадно ниво бойната готовност ще се появи къмто 15 ноември и около тази дата и след това се очакват по-масивни сухопътни операции към самия град Газа.

Да не забравяме, обаче, че израелската армия има доста бригади, които не са от запасняци. Те може да бъдат хвърлени в Газа и преди 15 ноември.

2. Хамас оказва упорита съпротива и броят на израелските жертви нараства. Това се очакваше. Не се вижда да е натиснато някое от трите копчета за изключване на части от мрежата на Хамас. Следователно упоритата съпротива ще продължи. Знаете дядо Хенри. Липсата на загуба е победа за партизанина.

3. Израелската армия няма да се спре пред никакви жертви, за да се опита да елиминира Хамас за дълго време. Може да дадат и 20 000 ,бити, но няма да спрат. Газа ще бъде тотално разрушена, ще има море от кръв и десетки хиляди убити.

4. Питате се как ще свърши всичко. Няма да ви лъжа няма да свърши добре. Върти се идеята за принудително изселване на палестинците от Газа. Да я обсъдим, докато се върти из разни глави. Къде да се изсели палестинското население? На Синайския полуостров. Отначало в палаткови лагери, които о прераснат в по-постоянни градове.

Нещо в тая посока върви – върви евакуация към южната част на Газа. Египтяните обаче не са прости, затворили са границата. Не щат. За да я отворят, израелската армия ще щурмува Газа от север на юг, за да изтласква палестинците без да им остава надежда за връщане. Писах ви, десетки хиляди убити, всичко сринато до основи. Египет и тогава не се очаква да приема милиони палестинци, затуй ще го натискат – политиката е продължение на войната с други средства.

Баят палестинци ще се опитат да бъдат разселени и по Кипър, Гърция, Испания и …., алоу-у-у, българките държавни институции и служби, дали се усещате, накъде бия. Вземете, та се усетете, все пак математическата теория за миграционните канали я е правил Витанов.

Я сега генерал дьо Гьол и маршал Юрдек фон Шадраван да разпрерят могъщи крила и да извадят публикации, които да смажат нещастника Витанов по въпроса за миграцията? Ко-о-о-о? Нямали нищо? Е, слушайте тогава Витанов. Ша дОдат ли? Ша дОдат, ша дОдат, правете си сметката, ако можете, де.

Пълното етническо прочистване на Газа едва ли ще стане. Хамас е жилава организация, но да допуснем, че Израел успее да я изключи от играта. Едва ли обаче Израел ще може ефективно да окупира Газа за дълго време без етническо прочистване.

А на мястото на Хамас може да не се появи относително непопулярната Фатах, а като нищо може да се пръкне още по-радикална ислямиска групировка. Палестинска държава в Газа? Това е, което Израел най-малко иска. Щото следващата стъпка е искане за коридор, съединяващ Газа със Западния бряг.

Тъй, че ни чакат кръв, разрушения и миграция.

Войната в Украйна.

Хайде днес да не я коментираме. В понеделник – повече за нея.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 465 дни.

15 месеца са 457 дни. Над 15 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 567 дни. 19 месеца са 578 дни. Броячите въртят.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 565 дни валидна прогноза. 18 месеца, върви месец номер 19. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Както виждате, все още няма 5 последователни дни с над 500 регистрирани случая. А вече е 3-ти ноември. Какви са очакванията?

1. Вълната да продължава да е полегата. Кой друг ви го прогнозира това?

2. Продължавате да се представяте отлично, като спазвате елементарните мерки за самозащита и това позволява на здравната система да оказва съпротива и да задържа нарастването на вълната. Виждате – случаите не могат да се вдигнат стабилно над 500. А времето си върви.

3. Знаете какво трябва да се прави – държите така до средата на ноември, тогава вълната няма да може да се вдигне до края на годината и ще си изкараме добре коледните празници. От вас си зависи – вие определяте коефициента на разпространение на вируса. Засега се справяте отлично и резултатът е налице – имаме полегата вълна

4.Елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Това е, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Пречи ли ви нещо елементарната предпазливост? Не. И си вършите делата спокойно.

5. Важно е към средата на ноември вълната да е тръгнала стабилно надолу, за да не може да се заформи вторичен пик до края на годината и да си изкарате без притеснения коледните и новогодишните празници. Засега се справяте отлично. Първичният пик мина, започва спад. Просто внимавайте повечко, както досега. Вашето внимание държи коефициента на разпространение нисък и вълната не може да се вдигне.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

 

 

Tagged

1 thought on “Проф. Витанов каза кой ще спечели на балотажа и с колко, ако няма манипулации

  1. Според тоя гнусар пъпчиФ всички щяхме да сме умрели от коронатарантула,сега ще казва кой ще спечели…няма ли кой да му прасне един цигански шамар през гнусната уста…го иба „матиматика“ про3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *