Истината – Новинарският портал

САЩ и ЕС ще прекратят ли санкциите срещу Русия, след като делото „Скрипал“ рухна?!

След като бившият премиер на Великобритания Тереза Мей напусна поста си, Скотланд Ярд почти веднага призна на всеослушание, че няма и никога не е имало доказателства за обвиненията, че Русия е причастна към отравянето на баща и дъщеря Скрипал.

Лондонската полиция призна това в интервю пред вестник „Гардиън“, откъси от което цитира blitz.bg.

„Ние сме полиция, ние трябва да работим с доказателства. Имаше много хипотези относно това, чия е отговорността, кой е давал заповедите. Всичко това се основаваше на оценката на експертите по Русия. За всичко това, обаче, ние трябва да имаме доказателства“, каза заместник-шефът на Скотланд Ярд Нил Басу.

Припомняме, че на 4 март 2018 година, лично тогавашният премиер Тереза Мей хвърли грозни обвинения срещу Русия, че техни агенти били отровили двамата Скрипал в британското градче Солсбъри. Тереза Мей стигна дотам, че взе да обвинява лично Владимир Путин, който уж бил дал заповед да се ликвидират Скрипалите. Сега се оказва, че никога не е имало и най-малкото доказателство за обвиненията срещу Русия и Владимир Путин.

Какво е редно да направят сега Британия, САЩ и ЕС? 

Най-напред Тереза Мей трябва публично да се извини на Русия и Владимир Путин, заради обвиненията, които бяха оповестени, преди още следствието да е стигнало до какъвто и да било резултат. След това, САЩ и ЕС трябва също да поднесат своите извинения, че са повярвали само на думи, без да им бъдат предоставени съответните доказателство. Тоест, в едно такова сериозно обвинение, Вашингтон и Брюксел са действали на юнашко доверие. Но това разкрива една много съществена черта от външнополитическите действия на колективния Запад. Разкрива, че на Вашингтон, Лондон и Брюксел не им трябват никакви доказателства, за да обвинят Русия, дори в най-злокобните действия. Това пък, от своя страна, води до мисълта, че всички обвинения на Запада срещу Русия и Владимир Путин са измислени.

И накрая, Западът трябва незабавно да отмени всякакви санкции срещу Русия, понеже са въведени по изсмукан от пръстите повод. И в този смисъл не само противоречат на всякакви международни договорености, но и са напълно неморални.

Ще се извинят ли обаче, САЩ и ЕС на Русия? И ще прекратят ли с театъра със санкциите, наречен ограничаване на „лошата“ Русия?

Очевидно е, че такова нещо няма да се случи. Ще се случи другото. Западът ще се направи на ни чул, ни видял. И ще пропусне край ушите си истината, че никога не е имало доказателства срещу Русия. Защото обвиненията по делото за отравянето на баща и дъщеря Скрипал са точно същите като обвиненията, че Русия била агресор и трябвало НАТО да я сдържа. Ще припомним, че недоказаните обвинения се наричат лъжи и манипулации. Тоест, Западът не се свени да си служи с всякакви лъжи и манипулации в стремежа си да ликвидира Русия и да унищожи славянските държави в Европа.

Ние и досега знаехме, че Западът не подбира лъжи и манипулации, за да съсипва народите. Но сега, чрез лъжите по делото „Скрипал“, това се доказа черно на бяло. Затова нека соросоидите да спрат да ни обясняват колко хубав и честен, и почтен е Западът, и колко лоша била Русия. Защото в действителност е точно обратното.

А нашенските политици бихме ги посъветвали да спрат да каканижат за нашето европейско и евроатлантическо „семейство“. Защото семейство, което убива децата си не е семейство. То е нещо зловещо и ужасно, но не е семейство. Затова, нека веднъж завинаги да се разберем, че Западът не е, и никога не е бил наше „семейство“. Нашето семейство е Русия. Защото, ако продължим да се кланяме на англосаксите, те ще ни унищожат. Напълно и окончателно.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version