САЩ и ЕС ще прекратят ли санкциите срещу Русия, след като делото „Скрипал“ рухна?!

Свят

След като бившият премиер на Великобритания Тереза Мей напусна поста си, Скотланд Ярд почти веднага призна на всеослушание, че няма и никога не е имало доказателства за обвиненията, че Русия е причастна към отравянето на баща и дъщеря Скрипал.

Лондонската полиция призна това в интервю пред вестник „Гардиън“, откъси от което цитира blitz.bg.

„Ние сме полиция, ние трябва да работим с доказателства. Имаше много хипотези относно това, чия е отговорността, кой е давал заповедите. Всичко това се основаваше на оценката на експертите по Русия. За всичко това, обаче, ние трябва да имаме доказателства“, каза заместник-шефът на Скотланд Ярд Нил Басу.

Припомняме, че на 4 март 2018 година, лично тогавашният премиер Тереза Мей хвърли грозни обвинения срещу Русия, че техни агенти били отровили двамата Скрипал в британското градче Солсбъри. Тереза Мей стигна дотам, че взе да обвинява лично Владимир Путин, който уж бил дал заповед да се ликвидират Скрипалите. Сега се оказва, че никога не е имало и най-малкото доказателство за обвиненията срещу Русия и Владимир Путин.

Какво е редно да направят сега Британия, САЩ и ЕС? 

Най-напред Тереза Мей трябва публично да се извини на Русия и Владимир Путин, заради обвиненията, които бяха оповестени, преди още следствието да е стигнало до какъвто и да било резултат. След това, САЩ и ЕС трябва също да поднесат своите извинения, че са повярвали само на думи, без да им бъдат предоставени съответните доказателство. Тоест, в едно такова сериозно обвинение, Вашингтон и Брюксел са действали на юнашко доверие. Но това разкрива една много съществена черта от външнополитическите действия на колективния Запад. Разкрива, че на Вашингтон, Лондон и Брюксел не им трябват никакви доказателства, за да обвинят Русия, дори в най-злокобните действия. Това пък, от своя страна, води до мисълта, че всички обвинения на Запада срещу Русия и Владимир Путин са измислени.

И накрая, Западът трябва незабавно да отмени всякакви санкции срещу Русия, понеже са въведени по изсмукан от пръстите повод. И в този смисъл не само противоречат на всякакви международни договорености, но и са напълно неморални.

Ще се извинят ли обаче, САЩ и ЕС на Русия? И ще прекратят ли с театъра със санкциите, наречен ограничаване на „лошата“ Русия?

Очевидно е, че такова нещо няма да се случи. Ще се случи другото. Западът ще се направи на ни чул, ни видял. И ще пропусне край ушите си истината, че никога не е имало доказателства срещу Русия. Защото обвиненията по делото за отравянето на баща и дъщеря Скрипал са точно същите като обвиненията, че Русия била агресор и трябвало НАТО да я сдържа. Ще припомним, че недоказаните обвинения се наричат лъжи и манипулации. Тоест, Западът не се свени да си служи с всякакви лъжи и манипулации в стремежа си да ликвидира Русия и да унищожи славянските държави в Европа.

Ние и досега знаехме, че Западът не подбира лъжи и манипулации, за да съсипва народите. Но сега, чрез лъжите по делото „Скрипал“, това се доказа черно на бяло. Затова нека соросоидите да спрат да ни обясняват колко хубав и честен, и почтен е Западът, и колко лоша била Русия. Защото в действителност е точно обратното.

А нашенските политици бихме ги посъветвали да спрат да каканижат за нашето европейско и евроатлантическо „семейство“. Защото семейство, което убива децата си не е семейство. То е нещо зловещо и ужасно, но не е семейство. Затова, нека веднъж завинаги да се разберем, че Западът не е, и никога не е бил наше „семейство“. Нашето семейство е Русия. Защото, ако продължим да се кланяме на англосаксите, те ще ни унищожат. Напълно и окончателно.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *