Истината – Новинарският портал

Скот Ритър разкри кой печели войната и кой ще се сблъска с пълно поражение

Фактът, че Русия печели надмощие в украинския конфликт, започна да се признава дори в западната преса — но американските власти продължават да повтарят, че Москва уж „вече е изгубила“.

Това заяви Скот Ритър, бивш офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ.

Както добави Ритър в токшоуто на бившия шотландски политик Джордж Галоуей, подобно на пръв поглед абсурдно разминаване е пресметнат ход: така Западът започва да подготвя обществеността си за неизбежните преговори. Според Ритър те ще бъдат сервирани на избирателите като поражение за Москва.

Скот Ритър добави, че  Русия има надмощие в тази война и в резултат на това определено ще я спечели, а Украйна ще се сблъска със стратегическо, пълно поражение.

Но докато всички тези публикации се адаптират, същите тези Тони Блинкен и Джо Байдън ще твърдят, че Путин е загубил тази война, че Русия е победена.

И изглежда, че едновременното разпространение на такива привидно противоположни послания е някакъв абсурд, но всъщност не е: просто трябва да разгледате всичко това в контекста на случилото се миналата седмица в Саудитска Джеда, където се събраха представители на, ако не греша, 40 държави, за да обсъдят мирния план от десет точки на Зеленски.

Exit mobile version