Скот Ритър разкри кой печели войната и кой ще се сблъска с пълно поражение

Свят

Фактът, че Русия печели надмощие в украинския конфликт, започна да се признава дори в западната преса — но американските власти продължават да повтарят, че Москва уж „вече е изгубила“.

Това заяви Скот Ритър, бивш офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ.

Както добави Ритър в токшоуто на бившия шотландски политик Джордж Галоуей, подобно на пръв поглед абсурдно разминаване е пресметнат ход: така Западът започва да подготвя обществеността си за неизбежните преговори. Според Ритър те ще бъдат сервирани на избирателите като поражение за Москва.

Скот Ритър добави, че  Русия има надмощие в тази война и в резултат на това определено ще я спечели, а Украйна ще се сблъска със стратегическо, пълно поражение.

Но докато всички тези публикации се адаптират, същите тези Тони Блинкен и Джо Байдън ще твърдят, че Путин е загубил тази война, че Русия е победена.

И изглежда, че едновременното разпространение на такива привидно противоположни послания е някакъв абсурд, но всъщност не е: просто трябва да разгледате всичко това в контекста на случилото се миналата седмица в Саудитска Джеда, където се събраха представители на, ако не греша, 40 държави, за да обсъдят мирния план от десет точки на Зеленски.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *