Истината – Новинарският портал

Хизбула унищожи още една „Меркава“! И последствия от нощните удари по Газа! Видео

Ливанската радикална шиитска групировка Хизбула публикува онлайн кадри, показващи момента, в който израелски танк Merkava е ударен с противотанкова ракетна система (ATGM). 

Видеозаписът, заснет на 25 октомври, стана поредното доказателство за напрегнатата ситуация на границата между Ливан и Израел.

На публикуваните кадри се вижда как ракетата се насочва към целта и поразява танка, последвано от ярък взрив. След попадението друг израелски танк, който е бил наблизо, бързо напуска мястото, избягвайки евентуален втори удар.

Трябва да се отбележи, че конфликтът между Хизбула и Израел продължава да поддържа високо ниво на интензивност, въпреки многобройните опити на международната общност да стабилизира ситуацията в региона.

Въпреки това Хизбула има запас от почти 200 хиляди ракети, докато Хамас има запас от около 20-25 хиляди.

Показаха последиците от израелските нощни удари по Ивицата Газа

В интернет се появиха кадри, които позволяват да се направи оценка на последствията от нощните удари на израелската армия по  цели в Ивицата Газа.

Припомняме, че израелските отбранителни сили заявиха, че през нощта на 28 октомври е нанесен удар по мястото, където се е намирал ръководителят на военновъздушните сили на Хамас Асем Абу Ракабе, който отговаряше за операциите по противовъздушна отбрана и атаките с дронове.

Също така, според израелската страна, 150 подземни цели в северната част на Газа, включително тунели на Хамас, са били ударени през нощта.

ЕТО ВИДЕОТО

Източник БЛИЦ

Exit mobile version