Хизбула унищожи още една „Меркава“! И последствия от нощните удари по Газа! Видео

България отблизо

Ливанската радикална шиитска групировка Хизбула публикува онлайн кадри, показващи момента, в който израелски танк Merkava е ударен с противотанкова ракетна система (ATGM). 

Видеозаписът, заснет на 25 октомври, стана поредното доказателство за напрегнатата ситуация на границата между Ливан и Израел.

На публикуваните кадри се вижда как ракетата се насочва към целта и поразява танка, последвано от ярък взрив. След попадението друг израелски танк, който е бил наблизо, бързо напуска мястото, избягвайки евентуален втори удар.

Трябва да се отбележи, че конфликтът между Хизбула и Израел продължава да поддържа високо ниво на интензивност, въпреки многобройните опити на международната общност да стабилизира ситуацията в региона.

Въпреки това Хизбула има запас от почти 200 хиляди ракети, докато Хамас има запас от около 20-25 хиляди.

Показаха последиците от израелските нощни удари по Ивицата Газа

В интернет се появиха кадри, които позволяват да се направи оценка на последствията от нощните удари на израелската армия по  цели в Ивицата Газа.

Припомняме, че израелските отбранителни сили заявиха, че през нощта на 28 октомври е нанесен удар по мястото, където се е намирал ръководителят на военновъздушните сили на Хамас Асем Абу Ракабе, който отговаряше за операциите по противовъздушна отбрана и атаките с дронове.

Също така, според израелската страна, 150 подземни цели в северната част на Газа, включително тунели на Хамас, са били ударени през нощта.

ЕТО ВИДЕОТО

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *