Андрей Райчев: Предсрочните избори чукат на вратата на Банкянските сараи

България отблизо

Факт е, че около 90% от тези, които вземат български паспорти, не идват да живеят в България. България все още не предлага достатъчно добри условия, ние се впуснахме в една игра с предизвестен резултат и това беше грешка.

Скандали има с много малки прекъсвания – по време на европредседателството, от септември миналата година. Всяка седмица има нов скандал – оградата, хасковската история, Истанбулската конвенция, бягствата от затворите. Единственото ново е, че през последните седмици скандалите се пренесоха при Патриотите. Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ социологът Андрей Райчев.

 

До майските избори има още 20 седмици и всяка седмица ще има скандали – предстоят ни още 20 такива скандала, добави той.

 

Причината Патриотите да са във фокуса на скандалите е, че арогантността на Валери Симеонов гръмна. Той влезе в телевизията с една сцена с баба, която пресичаше границата и за която каза, че си знаела правата. Арогантността, която притежава, не е нещо ново, тя просто гръмна. Той просто си намери майстора. Най-после привлече вниманието и върху него се стовари мълнията на общественото мнение, заяви Райчев.

 

Парламентът изпада в криза, защото Нинова и ДПС започват да показват силата си. Силата им е там, че те излизат от парламента и той не може да функционира без Марешки, посочи политическият анализатор.

 

По думите му проблем за управляващата коалиция е и външнополитическата ориентация на партиите в коалицията Обединени патриоти. Не че Сидеров и Симеонов са несъвместими като личности, но единият вика „Крим е руски“, другият – „Русия е окупатор“. Въпрос на шах е, в момента Борисов си мисли: „Трябва ни друг съюзник, тези не стават за нищо“. Май или септември догодина ще има двойни избори, така не може да се управлява, подчерта Андрей Райчев.

 

Tagged

1 thought on “Андрей Райчев: Предсрочните избори чукат на вратата на Банкянските сараи

  1. А Райчев се чуди към кого да се присламчи. Като глухо прасе в царевица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *