ГРЪМ в БРЮКСЕЛ! Президентът РАДЕВ разби ЛЪЖИТЕ на Борисов и ЕС! Малка, но древна България, ОТНОВО даде УРОК на „европейците“!

България отблизо

Истанбулската конвенция не трябва да се ратифицира. Тя е лошо написан документ, в който има много неясноти и допуска най-различни тълкования. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си в Брюксел по повод откриването на българското европредседателство.

Радвам се, че българският народ се обедини и показа много повече здрав разум, отколкото политиците. Хората се обявиха против конвенцията и това е победа за българското общество, продължи президентът.

Румен Радев изтъкна няколко основни причини, заради които така наречената Истанбулска конвенция не трябва да се ратифицира. На първо място той посочи, че конвенцията, сама по себе си, не предотвратява автоматично насилието. Президентът зададе реторичния въпрос дали страните, които са приели конвенцията, са преодолели насилието над жени и деца. Очевидно е, че не са.

Можем да предотвратим насилието, продължи президентът, само с читави български закони, с адекватни действия на полицията и съда. И най-вече с добро възпитание.

Румен Радев в прав текст заяви, че нямат никакво основание твърденията за ратификация на конвенцията „с резерви“. „Точно тези текстове, които бунят нашата общественост, и които са в разрез с нашите ценности, морал, традиции и вяра – за тях в самата конвенция изрично е написано, че не подлежат на никакви резерви и на никакви съпътстващи декларации“, поясни президентът.

Ако въпросната конвенция бъде приета, това ще отнеме много от правомощията на държавата и ще ги предостави на разни неправителствени организации. Те ще станат контролни органи. А това вместо да намали насилието, само ще стимулира безсмислено съдене на държавата. Ето защо винаги е опасно държавата да абдикира от своите задължения, категоричен е президентът.

Важен аргумент против ратификацията, добави Румен Радев, е и фактът, че конвенцията легитимира намесата в българския образователен процес, която е с непредвидими последствия върху съзнанието на децата.

С други думи, българският президент посочи три необорими аргумента против силово налаганата ни от Брюксел ратификация. Абсолютно ясно е, че конвенцията не може да замени националното законодателство, особено в сферата на насилието над жени и деца. Защото никакви конвенции няма да свършат работата на законодателите, които трябва да изработят свестни закони. Нито пък ще отменят задълженията на полицията, съда и прокуратурата, които трябва да реагират бързо и адекватно на всеки случай на насилие.

Второто много важно нещо, което стана ясно от изявлението на президента е, че брюкселските чиновници и герберските политици ни лъжат най-безобразно, че конвенцията не узаконява „третия пол“. И че не го превръща в някакъв „свръхпол“, в свещена крава, която да доминира над другите и да ги потиска.

Така изведнъж изчезнаха лъжите на Борисовите партийци, че нямало нищо страшно. Че преводът бил сгрешен и че конвенцията не въвеждала третия пол. Въвежда го и още как.

А нашият достоен президент го каза не само на Борисов и ГЕРБ. Каза го на Брюксел и на цяла Европа. И развенча още една лъжа. Че конвенцията не изисквала промени в българското образование. Изисква и то още от детската градина и първи клас. А това е безобразен опит да се ликвидира семейството като най-важен елемент на обществото.

Така, съвместните усилия на българския народ и неговия достоен президент Румен Радев, развенчаха лъжите на евроатлантиците. И защитиха българския национален суверенитет.

А малка, но древна България отново показа на „европейците“, че в областта на знанието, културата и силата на духа, много често малките народи дават незабравими уроци на по-големите от тях.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

41 thoughts on “ГРЪМ в БРЮКСЕЛ! Президентът РАДЕВ разби ЛЪЖИТЕ на Борисов и ЕС! Малка, но древна България, ОТНОВО даде УРОК на „европейците“!

  1. Браво на президента! Въпросът, с не повишена трудност, е: „Защо президента се присъедини към народа толкова късно?“ Най-вероятния отговор е: „Защото сега са му наредили, да го направи!“

    1. На тебе каквото ти нареди жена ти – това правиш. Не и Президентът ни. Неговите правомощия не са неограничени, но той може да наложи ВЕТО върху нещо, което се ратифицира от Парламента. Той дори изпревари тази ратификация с това изявление, изтъквайки, че народът не иска Сатанинската конвенция на чифутите.Достатъчно навреме даден глас.

  2. Браво на президента !!! Въпросът не е дали рано или късно е изказал позицията си, нито в тълкуванията на „вероятните“ отговори… Главният въпрос е колко други президенти от EU имаха смелостта и доблестта да заемат подобна позиция в Брюксел?…И как въобще подобен документ „с неясноти и тълкувания“ е бил предложен и е стигнал до тук?… Адмирации!!! Чувствам се горд.

  3. Не го чух да се разграничат от вицето си Илияна Йотова, бесепарката, която твърдо подкрепя гейската конвенция…..

    1. Предполагам, че според теб НЕ СРАМ за България е Педероско Услужлиев

  4. Чудесно! Едно принципно и родолюбиво поведение на един „не зомбиран“ човек.Нас вече така са ни „увредили“, че сме изгубили вярата в съществуването на нормални хора.Не трябва да забравяме обаче, че „зомбиращите“ не прощават такива „своеволия“. Те полагат огромни усилия за да „отгледат и възпитат“ безпрекословно подчиняващи се изпълнителни кадри, като… и не прощават такива своеволия, като на Президента. Трябва да очакваме наказателни мероприятия.

  5. ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ„ БЪЛГАРИН РОДОЛЮБЕЦ!
    Покълналите от „демокрацията“ ЕВРППЕЙСКИ „ценности“ ГМО
    реагират както са моделирани по предназначение.

  6. Тъпо! Според „Един от народа“ е трябвало в Брюксел, пред целия свят, поименно да се разграничи от всички които поддържат тази безсмислица?

    1. Да точно там е трябвало, а не тук. това е позицията и там му е мястото. Казах!

  7. Президентът на България – отново Българин е здравомислещият човек в Европа! Не слугува на никого, на никакви мисии, а на най-интелигентното, дълбоко и аналитично мислене за създалия се казус, предизвикан и внушен от „нездравословно мислещи хора” за обществото, с цел – последствията от него. (Не случайно сме наследници на най-древната цивилизация!)
    Президентът ни е на висотата на проблема!

  8. Браво на Радев, че не се огъва пред никакви еврогейци! Защитава България за разлика от Борисов, който е готов да ни продаде до един!

  9. Абе, Македонски…че си червен трол то е ясно, ама кого заблуждаваш …белите мишки ли!? В БЪЛГАРИЯ ИМА КОНСТИТУЦИЯ В КОЯТО Е КАЗАНО, ЧЕ БЪЛГАРСКОТО СЕМЕЙСТВО СЕ СЪСТОИ ОТ …МЪЖ И ЖЕНА!!! И как Истамбулската конвенция ще измени Конституцията, я кажи сега на заблудения българин дето го манипулираш!? Това, че твоя президент дето никой в Европа не го бръсне за слива …“разбил лъжите“ на Борисов е само в твоята куха глава в която дрънчат петолъчки и сърпове!

    1. Не само конституцията, но и двадесетина закони трябва да се променят за да са в „съзвучие“ с конвенцията.
      Попитай някой юрист, специалист по международно право да ти разясни, че ратифицирайки я, тъй-като е наднационален документ, тя придобива тежест над националното ни законодателство и дори над конституцията.

      1. Ахахахах. Е тук не мога да се сдържа! Няма нещо като ратифициран документ да важи в държавата и да е над конституцията. Ако ЕС е приела вече декларацията, то някой може да се жалва там. Ако ние сме я приели може и тук. Към всеки един такъв документ има съпътсващи, които го тълкуват. Ако там е разписано читаво всичко е ОК, ама да твърди някой, че хвърчящо листче е над конституцията е пълен смях!

    2. Абе дебилино Красиир Крайчев, вземи прочети тежестта на въпросната конвенция и тогва дрънкай небивалиците си, аман боже от неграмотна трол-измет!

    3. Напоследък, когато някой спомене в спор за нещо си петолъчки и сърпове, ми става ясно що за човек стои зад този коментар. И той обикновено е един комплексар, на когото все сърповете, Русия и Путин са му виновни,а не простотиите, които се опитват да ни пробутват за последноинстанционна истина. И с горния си коментар ти не ме убеди в нищо, точно обратното. А кой кого „бръсне“ или не „бръсне за слива, не ти си човекът, който ще каже.

    4. А бе фашизиран елемент в твоята глава пречупени кръстове ли дрънчат? Май целият си раздрънчан, фашага такъв!

  10. Дали е случайно че 80% от българите начело с (п)резидента не одобряват конвенцията? Не мисля! То си е очевадно! Познаяа си стоката „професора“

  11. Президентът заявява позицията си където и когато един Президент, е важно да я заяви. Ако на някой му се иска да дойде тук да я заявява, та да може ЛИЧНО да му изплюе злобната си ненавист, за да покаже ГОЛямата си любОФ към друг държавен глава – е, такова кино няма! Колкото до референдума за който партийни пристрастия се упражняват в красноречие, най-вероятно няма да ни се случи. Резултатите ще са подобни на процентите рейтинг и затова – няма да го бъде! А би било полезно… и – приятно!

  12. Тази конвенция не въвежта никакъв трети пол защото джендър е пак един от двата ,а не трети пол и неподписването на Конвенция против насилие е насилие.

    1. Точно така. Не съм чела българският превод. Но на немски език няма никъде нищо за трети пол. Става въпрос за насилие над Жени, Деца и Мъже. Насилието над Жени се разбира според конвенцията като Дискриминация. Тъй като в ЕС законите за насилие са различни, целта на Конвенцията е даде равноправие на всички жертви от всички държави членки на ЕС.

    2. ПОДПИСВАНЕТО НА ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА НАРОДА БЪЛГАРСКИ Е НАЙ-ЖЕСТОКОТО НАСИЛИЕ ГОСПОДА И ГОСПОЖИ ЧЕЛИ НЕДОЧЕЛИ И УЧЕНИ НЕДОУЧЕНИ. ВРЕМЕ Е МАЙ ОТНОВО АНГЛИЧАНИТЕ ДА БОМБАРДИРАТ СОФИЯ ЗА ДА Я ПРОЧИСТЯТ ОТ ЕГОИСТИЧНИТЕ, АЛЧНИТЕ И „ВЕЛИКОУМНИ “ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ МЪДРЕЦИ. ДАНО ПРЕЗИДЕНТА УСПЕЕ ДА СЪХРАНИ СИЛАТА НА БЪЛГАРСКИЯ СИ ДУХ И ВСЕ ТАКА СМЕЛО ДА ГРОМИ ТЕЗИ ДЕТО ВЕЧЕ 28 ГОДИНИ НЕ САМО СРИНАХА ИКОНОМИКАТА И ОГРАБИХА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД А НЕ СПЯХА ДА ПРОДАВАТ МАЙКА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

      1. Браво ИВ КО ! Съгласна съм с казаното от вас и напълно ви подкрепям!

  13. О, неграмотний юроде, поради что се НЕ срамиш, да се наречеш българин?!?

  14. Интересно, коментират основно мъже.Не е важно дали ще приемем конвенцията или не, важно е да се замислим. Аз съм жертва на насилие и се радвам че се намирам в държава в която ми се даде нужната подкрепа, както от властите така и от социалните грижи. Кога това ще е възможно в България? Отговорете ми, мили мой философи от мъжки пол.

  15. Не трябва да забравяме колко ограничени са правомощията на президента. В този случай той прави всичкокоето може. Не е закъснял. Той още в началото се противопостави на подписването и. Сега прави каквото може. Имате ли представа и колко опасное за него самия че става неудобен за европейските простаци, които искат да управляват света? Аз ШАПКА МУ СВАЛЯМ! БРАВО Г-Н РАДЕВ !

  16. Срам си ти и тези като теб глупако. По-достоен президент в Б-я не е имало до сега. Да е жив и здрав, защото в него ни е надеждата за стабилизиране на страната.Аман от синьо посинели лъже демократи, крадци, мерзавци !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *