Бивш морски пехотинец: Всички западни митове за Русия рухнаха

Свят

Въоръжените сили на Украйна съвсем умишлено нанасят удари по цивилни цели поради безсилието си бойното поле. Това заяви бившият американски морски пехотинец и настоящ военен експерт и геополитически анализатор Брайън Берлетич в интервю за британския анализатор Александър Меркурис.

Западната военна индустрия не е в състояние да се конкурира с руския военно-промишлен комплекс, въпреки наложените срещу него санкции и това развенча мита за изостаналата Русия, смята Берлетич.

„Центърът за отбранителни и стратегически изследвания най-после признава това, за което всички говорим през последните две години – за неспособността на западния военно-промишлен комплекс да се справи с Русия“, подчерта бившият морски пехотинец.

„Русия не само се адаптира и преодолява санкциите от икономическа гледна точка, но и производството на оръжия, оборудване и боеприпаси се разширява. И ще продължи да се разширява. Помним всички тези истории за това как те са неорганизирани и изостанали и не могат да правят иновации. Всички тези митове рухнаха“, отбеляза Берлетич.

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *