БСП се кани да прави собствен референдум. Ще задава много парлив въпрос! Вижте какъв

България отблизо

В България може да се случи още един референдум, този път по идея на БСП.

Това загатна в „Здравей, България“ депутатът Александър Симов. Корнелия Нинова заяви на пленума, че  въпросът за еврото трябва да бъде  обсъден и от всички членове на  БСП. Ние в Изпълнителното бюро го обсъдихме, но искаме широка дискусия, затова ще инициираме разговори с всички.

Още другата седмица запозваме да обикаляме страната и да се срещаме с хората по места.  Няма как да си затворим очите, че в България има много хора, които не желаят да се приеме еврото и панически се страхуват, че ще обеднееят.

Ще обиколим нашите организации в различните градове, ще направим срещи с представители на различните прослойки в обществото, ще тръгнем и по големите села и ще изслушаме аргументите на всички. Не само на нашите избиратели, но и на симпатизанти и дори привържениците на други партии.

Искаме да чуем мнението на народа. И ако той е в голямата си част против влизането ни в банковия съюз и промяна на валутата, ще го послушаме. И ще вземем всички законови мерки това да не се случи.

Затова сме опозиция, за да се вслушваме в желанията и мнението на хората, а не да им натрапваме политиката си.

Ако трябва, ще стигнем и до крайни мерки, щом българите не искат еврото, допълни Симов.

От партията издадоха, че могат дори да инициират референдум, ако правителството реши да приемем еврото, без да е попитало народа.

Автор Ели Комитска, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “БСП се кани да прави собствен референдум. Ще задава много парлив въпрос! Вижте какъв

  1. Крайно време е да действат организирано, експидитивно по много проблеми на НАРОДА!!!!!!!!!!!!!!!! ВЪН от Евросаюза и от НАТО!!!!!!!!!!!!!!!! За НАШИЯТ-БЪЛГАРСКИ лев съм !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Проблемът е, че еврото в държавите в Еврозоната е по данъчна оценка, а в България е инвенстиционен на свободни пазарни цени и няма ковертируемост с държавите в еврозоната!!! Не случайно българската държава се разпадна, което се доказва от всички световни ресорни институции по техните анализи за България!!! Какъвто и референдум да има, създаденото статукво в годините за окончателния фалит на България е необратим процес! Само партия, която открие причините за този необратим процес, може само за две години да върне държавата на българските граждани в т.ч. и за избягалите българи по цял свят!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *