Волгин и Тафров взривиха bTV, ефирът прегря

България отблизо

Кандидатите за евродепутати Стефан Тафров и Петър Волгин подпалиха ефира на bTV. 

Заедно със социалиста Кристиан Вигенин и Ивайло Вълчев от ИТН  те участваха в дебат за бъдещото на Европа.

 

Самият дебат бе разделен в четири кръга. Във втория – за това как трябва да бъдат взимани решения в бъдещия Европейски парламент, Петър Волгин и Стефан Тафров се скараха по горещата теза, че ЕС може да изпрати войски в Украйна.

Според Волгин, ако България няма право на вето, то ЕС ще изпрати военни в Украйна. Това ядоса опонента му от ПП-ДБ, който побърза да го нарече лъжец.

Двамата кандидати се разгорещиха и в продължение на няколко минути си разменяха само думите „Лъжец!“ и „Млъкнете!“. Наложи се водещата Десислава Минчева да се намеси, за да обясни, че Европа няма обща армия и подобно решение е невъзможно.

Тафров обаче продължи да настоява, че Волгин подвежда и лъже.

На въпрос как биха гласували „Възраждане“ при гласуване за евентуално обвързване на парите за страните с върховенството на закона, Петър Волгин не отговори, а заговори за затварянето на ТЕЦ-овете и пропуснатите ползи от това. По думите му не трябва да се допуска загуба на 38 000-те работни места и затварянето на предприятията заради няколко милиарда.

Кристиан Вигенин (БСП) от своя страна коментира, че европейските ценности се реализират с подкрепа, а с тези пари е трябвало да направим така, че регионите да са равномерно развити, образованието и здравеопазването да са на по-добро ниво, но това не е станало.

Причината – парите от ЕС били откраднати по схеми, а виновни за това са българските правителства в последните 15 години.

Според кандидата от ИТН Ивайло Вълчев, не трябва да затваряме въглищните централи, а да „прежалим парите от ЕС“.

„България трябва  да стане господар на своята енергийна зависимост, защото не само тук е мнението, че зелена сделка има аспекти, които възпрепятстват индустриализацията на Европа“, посочи той.

Тафров на свой ред заяви, че въглищните централи стават все по-малко конкурентни.

„Има опасност хем да не спасим работни места, хем да не получим парите, които са за преквалификацията на хората. Именно това е голямата опасност, но тя не се обяснява. Ние, от ПП-ДБ, искаме тези пари да се усвоят некорупционно“, заяви той.

По думите му европейските пари помагат, но при условие, че не се крадат, а това мина през реформата на правосъдието.

Източник БЛИЦ

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *