Израелският външен министър заплаши Иран с унищожение

Свят
Израелският външен министър Израел Кац заяви, че посланието на Иран за „заличаваща война“ го прави достоен за унищожение, предава „Ройтерс“.

„Режим, който заплашва с унищожение, заслужава да бъде унищожен“, написа Кац в публикация в социалната мрежа „X“.

 

Израел ще действа с пълна сила срещу подкрепяната от Иран ливанска групировка „Хизбула“, ако не спре ударите си, категоричен бе Кац.

Иранската мисия в ООН заяви в петък, че ако Израел предприеме „мащабна военна агресия“ в Ливан, „ще последва заличаваща война“.

 

Иранската мисия освен това коментира в публикация в „X“, че в такъв случай „всички опции, включително пълното участие на всички фронтове на съпротивата, са на масата“.

Припомняме, че „Хизбула“ разменя огън с Израел от октомври, успоредно с войната в Газа. Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху и военният министър Йоав Галант казаха тази седмица, че предпочитат дипломатическия път пред разрешаването на ситуацията.

 

Въпреки че Кац е член на кабинета по сигурността на Израел, военната политика във висша степен се организира от Нетаняху и малък кръг от министри, включително Галант, който посети Вашингтон тази седмица за разговори за Газа и Ливан.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *