Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето, украинки подбиват цената на българските жрици

България отблизо

Жени, предлагащи секс услуги срещу заплащане, масово се запътиха към Черноморието. Там вече агресивно примамват летовници по нощни клубове и кръчми. Съблазняват туристи и във фоайета на хотелите. Не е тайна, че предлагат услугите си открито и в интернет. В обявите си детайлно описват какво точно практикуват, възраст, килограми и дори пластичните си корекции, които илюстрират със снимки. Цените им видимо се различават от тези през изминалата година с около 50 лв. повече за час, коментираха за “Труд news” ползватели на услугите.

За Варна тарифата е от 30 до 200 лв. за 60 минути пълна програма, провери кореспондентът ни Даниела Фархи. Най-евтино се предлагат обикалящите нощем по улиците около Катедралата и жените над 40 г. Търговията там върви и в интернет, където има лавина от оферти със снимки, физически данни и детайлни описания на предлаганите услуги.

Най-високо вземат девойки, които владеят чужди езици, имат собствен терен и обещават пълна програма на клиентите, включително и еротични танци.

Обяви за платен секс има и от значителен брой украинки, които се конкурират с българките.

За повече от час цените се договарят, като могат да надхвърлят 2000 лв. при нестандартни поръчки за цяла нощ.

Подобна е и тарифата за нощ забавление с проститутка в Банско за избралите горската прохлада туристи. Там за час взимат средно по 120 лв., провери кореспондентът ни за региона Светлана Василева. Тя стига до извода, че да си наемеш проститутка в курортен град или район у нас не е никакъв проблем.

Днешните жрици работят по европейски. Има си сайтове за компаньонки, поместени са реални снимки, има представени видове услуги и тарифа. Задължително в портфолиото на жриците се обявява какви езици владеят, колко килограма тежат, годините. Уточнена е и дестинацията и условията, ако наемеш столичанка, колко часа по-рано да я заявиш, за да дойде в Банско.

Според самооценката, жената може да иска и 300 или повече лева за 60 минути, като таксите определено са завишени в сравнение с миналия летен сезон. За уикенд компаньонка сумата стартира от 2000 лв., а всички допълнителни желания се доплащат на място, уточняват момичета в сайтовете. Клиентът поема и транспортните разходи. Повечето уточняват и какви услуги отказват да изпълняват. Освен секс игри, предлагат и релаксиращ еротичен масаж с ударна доза еротика и щастлив край.

Не са пропуснати и различните по предпочитания за интимност – има каталог и за хомосексуални и жигола. Евтините започват от 50 лева на час, но елитните взимат до 300-400 лв.

Въпреки тарифите, щом има предлагане, значи има търсене, щом могат да изкарат такива пари, да са живи и здрави, коментират шофьори на таксита по стоянките.

Според раздел “Разврат” от Наказателния кодекс 

Не проституцията е престъпление, а сводничеството

Доброволната проституция в България не е инкриминирана като престъпление, законът преследва само сводниците, в това число организаторите на публични домове или такива, които принуждават насила жени или мъже да проституират, уреждат им клиенти, извеждат ги зад граница или дават под наем квартири за секс услуги, обясниха юристи.

 

Тези престъпления и наказанията, предвидени за тях, са описани подробно в Раздел VIII “Разврат” на Наказателния кодекс. Там например са посочени като престъпления блудство или половият акт с непълнолетно лице, което се занимава с проституция. В такива случаи “клиентът” може да получи до 3 г. затвор по чл. 154а и от 1 до 5 г., ако от деянието са настъпили вредни последици за физическото, душевното или моралното развитие на пострадалия.

До септември 2022 г. в Наказателния кодекс същестуваше текст, според който с присъда до 2 г. затвор или пробация се наказваше “пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин”. По този текст прокуратурата можеше да търси наказателна отговорност от проститутките, но на практика това се случваше в много редки случаи, тъй като текстът се смяташе за остарял още по времето на “реалния социализъм”. Преди 2 г. Конституционният съд го отмени заедно с текста, който забраняваше просията.

Много опити, но все удар на камък:

 

Идеята за легализация на проституцията нееднократно отхвърляна

Да се легализира проституцията е предлагано нееднократно, като последно в Народното събрание, което в крайна сметка кове законите, подобен законопроект бе внесен през месец март 2015 година от “Български демократичен център” – бившата партия на бившия журналист и към този момент евродепутат Николай Бареков и свързвана с енергийния бос Христо Ковачки. В конкретика идеята бе предложена от страна на бившия народен представител от БДЦ Стефан Кенов.

 

Идеята на народните представители, предложили това, бе да се изкара на светло този бизнес, генериращ, по различни оценки, милиони левове оборот на годишна база.

Против законопроекта тогава обаче се обявиха редица неправителствени организации, като в крайна сметка идеята бе отхвърлена от мнозинството от народните представители.

Няколко години преди това – през 2007 година по време на Тройната коалиция, МВР и Националният борд по туризъм започнаха работа по създаването на проектозакон за легализиране на сексуалните услуги. Идеята на инициаторите бе да се въведе контрол върху този вид бизнес, но пак законопроектът се сблъска със стена от съпротива в Народното събрание и в крайна сметка не видя бял свят.

Няколко години преди това, но със същия незавиден успех, легализацията бе лансирана и от лидера на Движението за права и свободи Ахмед Доган, но отново не бе приета от властимащите.

Източник: Труд

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *