Лиляна Павлова тръгва с голи гърди да спасява магистралите? Вижте каква е ИСТИНАТА!

България отблизо

Къде се покри Лиляна Павлова? Къде се покри и Борисов?

Първият голям сняг, който тази зима ни „изненада“ чак в края на февруари завари спецовете по магистралите ни напълно неподготвени.

Борисов, който преди години се канеше да лови всяка снежинка във въздуха, се занимава с глобални проблеми и лови големи риби на въдицата си, по-скоро се оставя да го галят по главата и разказва небивалици за огромния ни икономически скок. Само думата магистрала през последните дни тактично я пропуска.

Лиляна Павлова, която отговаряше за всеки сантиметър асфалт и лично местеше блатните кокичета, също се покри и се отдаде на европредседателството. Занимават я големи европейски проблеми, а не там някакви си пътища.

В същото време в България стана страшно. Още вчера, при 20 сантиметра сняг, закъсаха и „Марица“ и „Тракия“ и пиле не можеше да прехвръкне, камо ли автомобил. „Хемус“ също даде код червено. За второкласната пътна мрежа изобщо да не говорим!

Какви са тези наши магистрали, които от един дъжд се наводняват, от 20 см сняг стават непроходими, а като завее вятър, направо чакаме пролетта?

Кой построи това чудо, което работи само при слънчево време и благоприятни климатични условия?

Къде потънаха парите от еврофондовете, които уж гарантираха пътища като в ЕС?

Коя страна в Евросъюза осъмна блокирана, без никакви възможности да се придвижиш  между населените места, освен с танкове   и частни самолети, но вторите ги спряха заради вятъра?

Къде заминаха милионите от продадените винетки, които уж гарантираха поддръжката на първокласната пътна мрежа?

Къде са тези хипотетични 3000 снегорина, като цяло денонощие не можеше да се пътува между София и Бургас, София и Варна, а цели части от България останаха напълно откъснати от света?

Къде се изпариха и сумите, отпуснати на „Пътна инфраструктура“ от бюджета, тоест от джобовете ни, да чистят снега, който тази година изобщо не валя и чак сега мина първият и последният за годината циклон?

Че парите за магистралите бяха разпределени между едни фирми, отдавна е ясно. Че се сложи най-некачествения асфалт, за да се цицат пари от ремонти после, също е пределно ясно.

Че никой нищо не поддържа и дори засадените кипариси да спират снега се оказаха бутафорни, всички разбраха.

Но да се хвалиш, че си построил магистрали, да се удряш всеки ден в гърдите пред народа, а после да се скриеш като мишка при първия сняг, е нагло. Безочливо! Пълно предателство към народа, който ти е повярвал.

Та къде си, Борисов?

Кажи нещо за снежинките!

Къде си, Павлова?

Обясни нещо за асфалта и снегорините!

Няма ги!

Ще се появят, като дойде пролетта и пак ще ни се хилят нагло от телевизионния екран.

А дотогава – тишина.

Кога ще нарушим най-после удобната тишина и  ще им потърсим сметка?

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

 

 

Tagged

1 thought on “Лиляна Павлова тръгва с голи гърди да спасява магистралите? Вижте каква е ИСТИНАТА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *