Мощни изтребители Су-34 разбиха важни обекти и укрепени пунктове на ВСУ

Свят

Масирани удари срещу подразделения на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в зоната на специалната операция бяха нанесени от екипажи на мощните изтребители Су-34 на Въздушно-космическите сили/ВКС/ на Руската федерация. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„Летателният екипаж на ВКС на Русия на самолет Су-34 изпълни летателна мисия за нанасяне на удари с десантно оръжие по подразделения на Въоръжените сили на Украйна в района на Северния военен окръг техника и жива сила в зоната на отговорност на групата войски „Център“, се казва още в съобщението.

Отбелязва се, че ударът е нанесен с фугасни авиационни бомби с универсален модул за планиране и коригиране, което позволява нанасянето на прецизни удари без навлизане в зоната на ПВО на противника.

„След успешно завършване на мисията, след като получиха потвърждение за унищожаването на важни обекти и укрепени пунктове на ВСУ, екипажите се върнаха на летището за излитане. Пилотите на Въздушно-космическите сили изпълняват бойни задачи по всяко време на денонощието и при всякакви метеорологични условия“, отбелязва руското МО.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *