Неочаквано! Вартоломей награди Борисов с най-високото отличие на Вселенската патриаршия

България отблизо

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с Вселенския патриарх Вартоломей, който е на историческо посещение в България по повод избора на нов патриарх на България. 

 

Вартоломей награди Борисов с най-високото отличие на Вселенската патриаршия – Кръстът на Света Богородица Преблажена. Подобно отличие притежават много малко хора, уточни Вартоломей.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с Вселенския патриарх Вартоломей в сградата на парламента. На срещата присъства председателят на парламента Рая Назарян, както парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Борисов заяви, че цялата на група на ГЕРБ-СДС приема отличието с преклонение и почит. Той каза, че партия ГЕРБ ще продължи да помага на всички православни християни.

 

„От името на нашата партия, на нашата парламентарна група, на стотиците хиляди избиратели на ГЕРБ, със смирение, почит и преклонение приемаме всеки дар от църквата. Ние вярваме, че без Господа нищо не може да се направи. Най-смирено ще продължим да помагаме по силите ни на всички православни църкви“, заяви Борисов.

 

Вселенският патриарх Вартоломей е в България за Патриаршеския избирателен църковен събор и интронизацията на новия български патриарх. Видинският митрополит Даниил бе избран за български патриарх и Софийски митрополит от делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор.

Tagged

1 thought on “Неочаквано! Вартоломей награди Борисов с най-високото отличие на Вселенската патриаршия

  1. Позор-позорище за Вартоломей какво търси с политическа партия пък било и най мразената.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *