Нови картички шокираха света! С две мами е добре и татко е добра майка

Свят

Светът усилено се подготвя за Истанбулската конвенция и вече я прилага на практика.

В британската верига супермаркети Waitrose по повод Денят на майката и Деня на бащата  бяха пуснати в продажба полово неутрални картички. За да няма обидени и засегнати и да се подготвят децата, които живеят в малко по-неестествена семейна среда, или не се възприемат като момчета или момичета според пола, с който са се родили.

Според вестник  „Таймс“,  картичките са цъфнали по щандовете, тъй като решили за 8 март да избягват думички с буквата „М“ и да направят празника „по-полово неутрален и инклузивен“.

Така в Деня на жената и майката била  избегната най-съкровената дума в света „мама“. В новите картички тя не присъства и  вместо нея е изписано  „ти“ – а текстът гласи:  „Честит ден на ти!“. Това „ти“ е универсално и можело да се използва като поздрав за всеки.   От компанията поясниха, че революционните им  и иновативни методи били в услуга на различните хора например  баби или трансджендърни майки. Които щели да се обидят, ако обръщението е в женски род.

В акцията се метнаха и други търговски вериги, даже и  Scribbler, която пък  за Деня на майката пусна картички със снимки или рисунки на еднополови двойки, а на тях се четат умопомрачителни надписи от рода  „С две мами е много по-добре“ и „Тате, благодаря, че ти си  моята най-добрата майка“.

Не се шокирайте. Тези промени в надписите са станали,  след като  активисти – трансджендъри протестираха и  поискаха да се  преименуване на Деня на майката във Великобритания. От различни организации  бяха предложени различни  варианти като част от тях са   „Денят на законния представител“ или „Деня на попечителя“.

А милионите истински майки, които са родили и отгледали децата си?

За тях някой мисли ли? Как ще се почувства една жена, ако рожбата й пристигне с картичка, наричаща я „то“, или „ти“?

Как ще се преименуват празници, само защото на някого му е хрумнало да си смени пола? Щом толкова искат да празнуват и другите, нека си посочат друга дата и да нарекат деня както си искат. И да начешат егото си за сметка на горките деца, които и без това са тотално объркани в какъв свят живеят.

В момента нашите политици усилено работят да се приеме и у нас Конвенцията. Уж дадоха крачка назад, но това е за успокоение на народа и заради острата му реакция. Само че ЕС ни натиска да подпишем и рано или късно продажници на европейска хранилка ще го направят.

Скъпи жени, ако догодина детето ви се появи с подобна картичка, не му се сърдете.

Сърдете се на системата, на политиците, извоювайте си правото да бъдете наричани с единствената дума на света „мамо“.

В противен случай ще ви наричат попечители, представители, временно грижещи се за отроче от неопределен пол, само не майки и жени.

У нас думата „мамо“ е свята!

И който посегне на нея, ще посегне и на България! И на децата й!

Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

1 thought on “Нови картички шокираха света! С две мами е добре и татко е добра майка

  1. За мен това е против Бог – който създаде мъжа и жената ,а другото е переверзия и обида за майките родили ,а и искащи да родят деца ! Това не е ли началото на Апокалипсиса?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *