Огнян Герджиков посочи кой ще е най-добрият нов главен прокурор!

България отблизо

„Сотир Цацаров е един много добър главен прокурор, макар че получава атаки оттук и оттам, коeто е естествено, когато си на такава позиция”. Новият обвинител трябва да прилича на своя предшественик.

Това заяви бившият служебен премиер Огнян Герджиков в предаването „Тази събота“ по btv.

Огнян Герджиков разкри, че не е изкушен от поста на Главен прокурор. Според него няма нищо лошо в срещите на държавния глава с магистрати по повод избора на нов главен обвинител. „Властите в България са разделени, но това не означава, че не трябва да има диалог между тях”, заяви Герджиков, цитиран от blitz.bg.

Огнян Герджиков винаги е заемал по-неутрална позиция, но често е защитавал, с тънки внушения, властта на Борисов. Така е и сега. Твърдението му, че Сотир Цацаров е много добър главен прокурор, и че новият обвинител № 1 трябва да прилича на него, са от полза на един единствен човек – премиерът Борисов. Защото ако на поста Главен прокурор се появи човек с по-опозиционни възгледи, току виж, че се опитал да изрови някои престъпления по служба на Борисов, а те не са никак малко. И което е по-страшното – може да тръгне да ги разнищва. И така да го принуди да напусне поста си. И да стане клиент на прокуратурата и съда.

Ето защо, като има предвид тази заплаха за гуруто на днешния управляващ елит, Герджиков винаги много внимателно е подхождал към „съветите“ или оценките, които дава. Защото цял народ знае, че Цацаров не е най-добрият главен прокурор. По простата причина, че той, също както голяма част от съдебната гилдия, изпълнява „заръките“ на единствения началник на ГЕРБ. Следователно, за какъв главен прокурор да говорим, след като той не се ръководи от закона, а изпълнява заповедите на Борисов?!

С други думи, Цацаров не може да бъде пример за подражание, както се опитва да ни внуши Герджиков. Трябва ни съвсем друг главен прокурор. Смел, последователен, независим човек, който да се хвърли на помощ на президента Радев в разкриването на корупцията, която е овладяла висшите етажи на властта в България.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *