Полковник Дъглас Макгрегър: САЩ не са готови да влязат в ядрен конфликт с Русия

Свят

Американците и европейците са в сериозна опасност поради безразсъдната политика на страните от НАТО в Украйна, каза бившият съветник на Пентагона, пенсионираният полковник Дъглас Макгрегър в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

„Конфликтът с Русия може да прерасне в ядрен, а ние не сме готови за това. Американските политици продължават да живеят в илюзорен свят, смятат, че все още имаме стратегическо предимство, както по време на Студената война, но това вече не е така. И то по простата причина, че Русия вече има много нови оръжия, които ние нямаме и в близко бъдеще няма да имаме. Да не говорим, че конфликтът в Украйна изтощи преди всичко САЩ и НАТО , а икономиката и военно-промишленият комплекс на Русия са във възход.“, подчерта експертът.

В същото време полковникът беше възмутен от съобщенията за опитите на Киев да атакува системите за ранно предупреждение за ракетна атака на руска територия. Според него Западът трябва да спре да провокира Москва, защото това е пряк път към ядрен конфликт с непредсказуеми последици.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *