Профилът на Ивелин Михайлов подкрепил правителството, той не. Ето как реагираха и останалите партии

България отблизо

Публикация, призоваваща депутатите от партия „Величие“ да подкрепят предложения днес от ГЕРБ-СДС кабинет, се появи в профила на идеолога й Ивелин Михайлов в социалната мрежа „Х“ (бивш „Туитър“). Малко по-късно обаче самият той опроверга публикуваното, като с пост в официалния си акаунт във Фейсбук Михайлов обяви, че е станал жертва на недобронамерени действия.

В 9 ч. тази сутрин представителите на ГЕРБ-СДС взеха от президента и веднага върнаха изпълнен мандат с проектоправителство.

Очаква се президентът Радев да внесе състава на кабинета „Желязков“ в деловодството на Народното събрание, където ще последва и гласуването му.

От ПП-ДБ и „Възраждане“ почти веднага обявиха, че няма да подкрепят предложеното правителство.

Точно в 11:17 ч. във верифицирания профил на Ивелин Михайлов в „Х“ се появи следната публикация:

„Въпреки че съм само обикновен член на партията, ще препоръчам на депутатите от „Величие“ да подкрепят кабинета, предложен от Росен Желязков и ГЕРБ. Моментът е такъв, че трябва национално обединение. „Величие“ вече управлява с ГЕРБ във Ветрино, най-красивата, богата и просперираща община в България, където се завърнаха хиляди българи от чужбина. Няма причина да не можем да постигнем същото и за цяла България“.

 

 

Час и половина по-късно – в 12:45, Ивелин Михайлов опроверга истинността на призива.

С пост в официалния си акаунт във Фейсбук Михайлов обяви, че е станал жертва на недобронамерени действия:

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *