Проф. Витанов каза какво ще си поиска Путин при следващото предложение за Украйна

България отблизо
Кратка информация за политиката и войната за 17 юни 2024 г.
От утре да края на седмицата няма да има коментари. Имам да свърша малко друга работа. Но пък, в началото на следващата седмица, ще има нещо интересно. Нали знаете, че от време на време ви показвам последната си статия отпечатана далеко-о-о на Запад. Тъй де, трябва да си поддържам мястото в класацията на Станфордския университет за топ 2% на най-добрите учени. Е, като се появя отново, ще четете математическа теория на движението на млади и утвърдени учени или защо – ти наливаш пари, те бягат на Запад. Ти наливаа-а-а-ш парии-и-и, те бягат. Ами какво да правиш, че да не бягат. Отговор – чети математическата теория на Витанов от дебелото западно списание.
По света нещата си вървят без изненади. В САЩ чичо Дончо опитва да концентрира ЧИ енергия в ЯН, като е пуснал из обществото слх за 4-ма потенциални кандидати за вицепрезиденти.
В Газа войната си нашвятка 254 дни. Поредният мирен план на дядо Джо се размива полека, израелската армия си нанася удари по Хамас, Хамас не ще постоянно прекратяване на огъня. Палестинците си обичат Хамас и това е голям източник на биохимична енергия. Израелската армия и обстрелва Рафа, повиши се пределната възраст за мобилизация с 1 година, както за войниците (от 40 на 41 години), така и за офицерите (от45 на 46 години). Тъй, че ЧИ-то и на двете страни си се трупа в ИН, а не в ЯН. Войната няма да свърши скоро е логичното заключение.
У нас. Почва опипването на почвата. Търси се ПЪТ. А има ли такъв, който да спре намаляването на ЧИ-то на политическите партии? И не само намаляването ами и натрупването на това ЧИ в ИН. ЯН трябва тук, ЯН, а не приказки. А по навик, политиците ни са се набили на атрактора на приказките и пробват да ви баламуркат. Ето ви заглавие от медиите – най-краткият политически виц: Христо Иванов подава оставка. Това е положението. Опитите да ви баламуркат с приказки ще продължат. На този атрактор са се набили политиците и не могат да излязат от него. Същи пеперудеци на светната нощна лампа. Чакат да им светне следващата лампа-атрактор. Че да почнат да се блъскат там.
Караме нататък
Това, което мен ме интересува, е какво от учебниците се реализира у нас и какво не (за да си правя математическите теории). И тъй, подхванали сме коментара на наръчника по цветни революции на Джийн Шарп “ От диктатура към демокрация”. Цел – да видим какво от този наръчнк бе реализирано у нас и какво изгърмя, че бате ви Бойко се върна на (мръсно)бял кон.
Днес – 7 техники, свързани с оказване на натиск върху отделни индивиди и използване на театъра и музиката на целите на цветната революция
Джийн Шарп, наръчник по цветни революции (ден 21)
Оказване на натиск върху отделни индивиди
31. Преследване по петите на официални лица
32. Насмешки над официални лица
33. Побратимяване с войници
34. Бдения
Използване на театъра и музиката
35. Хумористични пародии
36. Постановка на пиеси и музикални произведения
37. Пеене
Тъ-ъ-ъй. Да видим сега. Трик намер 31 – тичане след официални лица. Те официалните лица знаят за трик номер 31 и не се показваха. Тъй, че кой знае какво тичане нямаше. А и шкембетата на шкембеплющиерите пречат за ефективното прилагане на този трик. Трик номер 32 – тук имаше опити с долнопробни насмешки. Абе, не се прави така, по-фино трябва, с повече интелект. Ама те са умни и красиви, което не значи, че интелекта им е много. Може ли да си умен, без да имаш интелект? У-ха-а-а, пълно е с такива. Уж умни, пък ги накараха да коленичат пред президента. Интелект значи – нулисимо. Трик номер 33 – девойка подарява цвете на полицаи, охраняващи мероприятие. Камерите падат, падат от небето – всичко се изсипва да снима. Ле-ле-е-е, голямата работа! А то – трик номер 33 от приложението към наръчника по цветни революции. Трик номер 34 – бдения. Чудите се, какво са се ококорили, седят, свещички палят. Ами, натирили са ги на бдение – трик номер 34. И никой не им казва. Е-е-е-е, умни и красиви са, трябва да се сетят сами, че ги баламуркат по списък. Ами, ами-и-и-и, ще се сетят. Не става само със шкембеплющиерство. Трябва и акъл. А може ли да мислиш, че си умен, пък да нямаш акъл? Ами погледнете ги на следващото бдение – прилагат им трик номер 34, а те не захапват, че ги баламуркат.
Следва приложение на театъра и музиката. Тк какво да кажем – посредствена работа, бре-е-ей, аматьорска работа, бре-е-е-ей, ще ви каже бай Митю от рекламата за Баумит. Хумористични пародии – трик номер 35. Ами то интелект трябва да се измисли нещо такова. А интелект ня-я-яма. Постановка на пиеси и музикални произведения. Собствени няма как да измислят, чуждестранни нямат силици да поставят тъй, че народът да захапе, че срещу властта се борят. Жалка работа, бре-е-ей, аматьорска работа, бре-е-ей, ще ви каже бай Митю. И стигаме до трик номер 37 – пеене. Някоя марсилезка нма ли да се измисли. Иле ще стоим на : Развод ми дай, развод ми дай…Е, даде ви се развод. И какво последва?
Закон на Витанов: За да се храни, нехранимайкото има нужда от конфликти.
Туй е атракторът на нехранимайковщината. Вечно някакъв конфликт, та да е се вижда, че е нехранимайко. Конфликтите – треторазрядни, недобре изпипани. Аматьорска работа.
Та не се чдете, че тръгнаха някога да свалят Баце, а сега Баце прави правителство пак. Ами то аматьорщината до това води. Следващия път Баце може да ви се яви и на бял слон, като толкова ви е капацитета, шембеплющиерчета мамини.
Утре продължаваме.
Украйна? А-а-а-а, да, конференция за мир имаше. Пълен провал. Декларацията, дето се написа може и да става за тоалетна хартия, но повече ефект едва ли ще има. А предложенията на Путин стават все по-лоши. При следващото маже да си поиска и Харков и Одеса. Ама сега F-16 като дОДат, ша видите вие, блъскат се в поредната запалена лампа пеперудеците. Ша видим, ша видим – блъскане на пепердеци в запалени нощни лампи и падащи F-16, защото те не са на нивото на руското ПВО и модерни самолети. Виж друго маже да е с F-22, ама няма кой да им даде F-22 на украинците. Току виж, руснаците свалили някой и го разучили.
Тъй, че, чакаме си. Методично, украинските базвъзвратни загуби се увеличават поне с 1500 човека на ден. Пушечното месо намалява с бързи темпове. Ами откъде пушено месо? От Европа? Европейската младеж я мързи да си надигне задника от дивана, на нея и дай да рупа пуканки, за войници отдавна не стават. Между другото закономерно развитие като се загуби тренинга. 15-на години след подонето на Осака през 1615 години, мощните самурайски армии от периода Сенгоку вече не стават за нищо, защото са си загубили тренинга. Та третият шогун Токугава правилно не ги хвърля да завоювят Китай покрай безпорядъците там пез 40-те години на 17-век. И в Еврпа е същото. То, задника му е толкова дебел, че не може да го вдигне от дивана пред телевизора, ти ще го караш да стане, че и на пушечно месо да се превърне. То го мързи да гледа, без никаква квалификация ти иска 4 000 лева стартова заплата, ти го чакаш работа да ти свърши. Ами, ами. Виждате, логистиката ви казва, че тая война няма да свърши добре за Украйна. И всяко мирно предложение на Путин ще е по-лошо от предишното. Докато Зеленски не стане неизгоден н за транснационалните компании, изкупили Украйна. Тогава те ще го шитнат и ще сключат мир с Путин. И като нищо ще му дадат зестра – Харков и Одеса. Че какво им е – важното е тяхното да не се бута. И Украйна в НАТО няма да пуснат. Важното е тяхноо да не се бута. Откъдето следва простичкият въпрос – абе, за какво мрат тези украински войници? За земя, която вече не е тяхна, а е купена? Ама карай да върви, те като са на 2 метра под земята, трудно ще се сетят, че са имамени.
Та така.
Я накрая, да хвърлим едно око и на Ковида, който се държи така, както ви е предсказано.
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 692 дни.
22 месеца валидност значи. 23 месеца са 703 дни.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 795 дни. Две години и 2 месеца значи. 26 месеца са 792 дни. 27 месеца са 822 дни. Както виждате, броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, тогава някой ше ви направи прогноза, която ще е валидна 795 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Не се очакват проблеми с ковида и до края на юни. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден.
Как обаче се стигна до такава дългосрочна прогноза, която се потвърждава? Време е да почна и да понапиша някои статийки по въпроса. Защо се получи голямата вълна от началото на 2022 г? И как тази вълна бе свалена така, че никога повече не се надигна вълна от такъв калибър. Че и никога повече не се появи дифузно разпространение?
Питате кога ще спра броячите. Ами нека този, който е навъртял 795 дни да навърти 1 000 дни и ще спра да броя. Пък след това, който направи прогноза за пандемия, такава, че да доведе до отмяна на национална епидемична обстановка и тая прогноза да издържи 1 000 дни, лично ще ида да го поздравя (ако съм жив, де и съм в състояние да ходя).
Мисля, че трябва да спра да ви занимавам с коклюша. Както ви и прогнозирах, мерките там започнаха да дават резултати и то в прогнозираните срокове. Това е положението.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.
Автор проф. Николай Витанов, Фейсбук

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *