РУСКИ политолог: ВРЕМЕ е РУСИЯ да ПОКАЖЕ на САЩ своето МОГЪЩЕСТВО ! Вижте КАК!

Свят

Време е и Русия да започне да създава локални проблеми на Вашингтон. За да нямат САЩ никаква възможност да се занимават с антируски действия.

Това заяви политологът и президент на руския Институт за Близкия Изток Евгений Сатановски, цитиран от news-front.info.

Днешната геополитическа ситуация, продължава ученият, се различава принципно от баланса на силите, който бе създаден през 70-те и 80-те години на миналия век. Тогава Москва и Вашингтон бяха разделили сферите на влияние в Европа, благодарение на Хелзинкското споразумение от 1975 г. В този период, Съединените щати и Съветският съюз водеха своята геополитическа битка в Африка, в Латинска Америка, в Куба.

Днес Русия като че ли престана да създава проблеми на американците, добавя политологът. И вместо това, ние се опитваме да минимизираме последствията от онези огромни неприятности, които САЩ ни създават в Сирия и в Ирак с формирането и въоръжаването на Ислямска държава и Ал Кайда.

В същото време, гневи се президентът на Института за Близкия Изток, Щатите натвориха маса всякакви неща в близки до нас държави – в Прибалтика, в Украйна и в Източна Европа. Такива игри, ние трябва незабавно да спираме. И да ги връщаме обратно на подателя. Защото само твърди наши контрадействия, ще премахнат бързо и ефективно, всякакво желание на САЩ да се занимават с Русия.

Такава рецепта за ответни действия предложи президентът на руския Институт за Близкия Изток Евгений Сатановски, в ефира на телевизия „Россия 1“.

И наистина, в думите му, освен емоцията, има и голяма доза резон. Наистина би било по-логично, Руската федерация да отвръща на ударите с контраудари. За да лиши войнолюбците в Щатите от мераците им да засипват Москва със санкции и проблеми.

Но не прави ли руският президент Владимир Путин точно това? Та той не е оставил нито едно антируско действие на Вашингтон без адекватен отговор. Дори някои негови отговори бяха възприети с небивала радост и възторг от хората в Русия и в целия свят. Дори и в самите Съединени щати, където гражданите нарекоха Владимир Путин „на-силния и авторитетен лидер в света“, както и „Миротворец“.

На наглата инвазия от страна на САЩ и НАТО, които заобиколиха Руската федерация с военни бази, Владимир Путин и руското ръководство отговориха със създаването на уникалните, непознати в цял свят зенитно-ракетни комплекси С-400 и С-500, които в скоро време ще изградят непробиваем купол над Москва и цяла Русия.

Нахлуването на американските самолетоносачи в Средиземно и Черно море бе посрещнато много дипломатично и елегантно от руската армия. Която само с един стар изтребител Су-25 направи могъщия есминец „Доналд Кук за посмешище в цял свят. И паникьоса „храбрите“ американски моряци.

Най-впечатляващ бе отговорът на Владимир Путин на държавния преврат в Украйна, организиран от помощник държавния секретар на САЩ и украинските майдановци. Крим бе присъединен мълниеносно и без нито един изстрел, в състава на Руската федерация. Бяха създадени Донецката и Луганската народни републики, които поведоха борба с киевския режим.

Напълно неподготвени за такъв развой на събитията бяха във Вашингтон, когато руските ВКС заедно със сирийските правителствени войски започнаха да унищожават терористите от Ислямска държава.

В тазгодишното си послание към Федералното събрание на РФ, Владимир Путин предупреди най-сериозно САЩ, че Русия вече има на бойно дежурство системи от хиперзвукови междуконтинентални балистични ракети като „Кинжал“ и други, които никоя противовъздушна отбрана в света не може да спре.

И още много други подобни отговори. Само че всичко това, руският президент го прави много елегантно и дипломатично. С не малка доза ирония и чувство за хумор. И с грижа за живота и здравето на хората в Русия и на планетата Земя. А това човечеството го оценява много положително.

И най-важното е, че харизматичният руски президент непрекъснато говори с хората в Русия и по света. В интервюта, преки видеовръзки, икономически и политически форуми, филми и т.н. Владимир Путин не спира да разяснява своята гледна точка за събитията.

И тази гледна точка, която цели запазване суверенитета и сигурността на Русия, на традиционните общочовешки ценности, повишаване благосъстоянието на хората, гарантиране на техните права за участие в управлението на държавата, както и превръщането на РФ в наистина демократична и могъща световна страна, която е алтернатива на либералния капиталистически Запад, се възприема от човечеството с радост. И с надежда, че животът навсякъде може да стане по-добър. По-мъдър. И по-човечен.

В това е силата на Владимир Путин и на Русия. Сила на доброто, която целия свят признава за своя.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “РУСКИ политолог: ВРЕМЕ е РУСИЯ да ПОКАЖЕ на САЩ своето МОГЪЩЕСТВО ! Вижте КАК!

  1. С империалистите няма и не може да има спогодба! Историята го доказа! Затова Русия трябва да ги респектира с военната си мощ!

  2. „Играта“ е много сложна и балансът между „правилно“ и „добро“ също е изключително деликатен.Ситуацията в икономически и политически план изисква „твърдо“ еднолично и добронамерено и същевременно с елементи на демократичност управление. Това се случва в Русия и Китай, до някъде в Унгария, Бразилия… Народите очакват СПРАВЕДЛИВОСТ, а това включва и възмездие. За това взаимно обвързаните „мафиотски“ структури ,финансово-политически групировки се борят отчаяно и с всякакви средства….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *