Руски танкове унищожават укрепени пунктове на ВСУ и вървят напред

Свят

Екипажи на танковете Т-72 унищожиха укрепени пунктове на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и център за управление на безпилотни летателни апарати (БПЛА) на десния бряг на Днепър в Херсонска област. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

При провеждане на въздушно разузнаване от безпилотни летателни апарати на руските десантчици в маскирани  украински военни съоръжения на десния бряг на река Днепър, бяха открити движение на бойни машини и личен състав в укрепени пунктове на ВСУ, както и център за управление на безпилотни летателни апарати на противника.

Екипажите на руските танкове Т-72БЗМ бързо пристигнаха на огнева позиция. Точните изстрели по зададените координати нанесоха големи огневи поражения и унищожиха укрепените пунктове на  противника, съобщават от ведомството. От Министерството на отбраната отбелязаха, че след приключване на бойната работа екипажите своевременно са се преместили от огневата позиция в тила, където е извършена техническа подготовка на бойните машини и презареждане, за да бъдат в готовност да се върнат на нови, предварително зададени огневи позиции и да извършат успешно нови бойни мисии.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *