Сачева изплака: ПП трябва да ни ударят едно рамо за правителството. Аз ще съм министър

България отблизо

Няма как да има коалиции, които да са от типа орел, рак и щука, не може да има едновременно провеждане на леви и десни политики. Промени винаги са възможни, но могат да бъдат дискутирани, когато политическа партия заяви конкретна политическа подкрепа.

 

Това заяви в „Денят започва“ на БНТ Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, предложена за министър на труда и социалната политика в проектокабинета „Желязков“.

Тя допълни, че са предложили кабинет на малцинството, като това е начинът на ГЕРБ да поемат отговорност.

 

„Не сме коментирали имена в нито един от разговорите, които сме водили, говорихме за политики. ГЕРБ-СДС разполага с много експерти. Хора, които работят на терен от години. За нас винаги са били по-важни политиките, а не личностите“, допълни Сачева.

„Ние се явихме на избори, за да защитим и реализираме конкретни политики“, заяви тя пред БНТ.

„През последните години бяха изоставен ключови теми. През последните три години имаше пълно безвремие.“

„Очакваме да получим подкрепа за политиките, които сме заявили – такива са за еврозоната, Шенген и Плана за възстановяване. На думи, това не са само приоритети на ГЕРБ, но и на много от другите парламентарно представени партии“, разкри Сачева.

„Не очакваме подкрепа от цялото ПГ на ПП-ДБ, но ако вярват, че не трябва да се отдалечаваме от еврозоната и Шенген, ако вярват, че оперативните програми не трябва да продължават да буксуват, да има средства за икономика и образование, могат да дадат знакова подкрепа дори и с няколко гласа.“

„Хората очакват конкретни резултати. Именно избирателите ни дадоха победата. Не може постоянно от „Промяната“ да заявяват, че има едни много кадърни хора и други „лоши“, които им пречат. Колегите от ПП-ДБ трябва да си дадат сметка защо участват в политиката“, коментира депутатът.

По повод „изчезването“ на Мария Габриел, Сачева заяви, че тя е заместник-председател на ЕНП и има ангажименти, свързани с европейските политики.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *