САЩ и Сорос АТАКУВАХА Унгария! Ето фактите, които ще ви СМАЯТ!

Свят

В нощта на 13 декември, в столицата на Унгария избухнаха безредици, които полицията усмири с помощта на сълзотворен газ.

Причината за протеста бяха поправки в Кодекса на труда, които предвиждат увеличаване лимита за извънреден труд от 250 до 400 часа годишно. Това на практика дава право на работодателите да възлагат извънреден труд на своите служители малко повече от един час на ден.

Унгарските синдикати веднага реагираха и започнаха мирни протести в Будапеща, които продължиха няколко дни. Но в нощта на 13 декември, изведнъж и съвсем неочаквано, протестът се радикализира. Малки групички от хора, неизвестни за протестиращите, започнаха да хвърлят бутилки и яйца срещу полицията. Четирима души от органите на реда бяха ранени. И това се случи в центъра на Будапеща, на площад „Лайош Кошут“, точно пред парламента на страната.

Ръководствата на синдикатите веднага се разграничиха от действията на тези, никому неизвестни младежи. В официално изявление, дирекцията на полицията заяви, че службите са били принудени да използват сълзотворен газ срещу тези групички, за да прекратят вандалските им действия.

Журналистите пък, изясниха, че заедно с протестиращите работници, на площада са се промъкнали радикали, свързани с фондацията на Сорос. И всъщност те са устроили провокацията, с цел да превърнат протеста в сблъсък между работниците и полицията.

Важно е да напомним, че фондация „Отворено общество“, финансирана от Джордж Сорос закри своя регионален център в Будапеща, през август 2018 г. Причина за закриването на Центъра стана нареждане на правителството на Виктор Орбан, всички фондации на Сорос да напуснат незабавно Унгария.

През пролетта на 2018 г. унгарският парламент прие закон, който журналистите нарекоха „Спрете Сорос“. Законът задължава всички неправителствени организации, които помагат на нелегалната миграция да напуснат страната.

Тогава станаха известни и думите на Виктор Орбан, произнесени по една от унгарските телевизии: „Всеки може да ме разбере, ако кажа, че няма да плача, когато Сорос напусне Унгария“.

Въпросът е докога Соросовото „Отворено общество“ ще стои в България, ще бъде на почит и ще финансира разни „проекти“, които нямат нищо общо с българските традиции и душевност? И докога правителството на Борисов ще се прави на ни чуло, ни видяло за дейността на тези „фондации“, които подриват устоите на родните традиции в съзнанието на нашите деца?

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *