Шок за Макрон: Партията на Марин льо Пен спечели първия тур на парламентарните избори във Франция

Свят

Партията „Национален сбор“ (НС), чиито председател е Марин льо Пен спечели първия тур на парламентарните избори във Франция. Това се случи седмица след като французите начело с Марин льо Пен разгромиха партията на Еманюел Макрон и на изборите за европейски парламент.

Центристкият алианс на президента Еманюел Макрон остана на трето място във френските национални парламентарни избори, след левицата, сочат прогнозите на социологическите агенции.

Прогнозите дават на Националния сбор на Марин льо Пен  34,5% от гласовете, 28,5% са гласували за левия алианс „Нов народен фронт“ и накрая едва 20,5% са гласовете за центристкия лагер на Макрон.

Анализатори твърдят, че това е огромен шамар за политиката на Макрон, която залагаше на войната и в последните месеци неведнъж взривяваше Франция с теории за намеса на френски войски в украинския конфликт. Макрон твърдеше, че Франция и държавите от Евросъюза трябва да изпратят свои военни контингенти в Украйна, за да помогнат на Киевския режим в битката му с Русия.

Явно това никак не се е харесало на французите, които масово показаха червен картон на такава политика, която Макрон се опитваше да провежда, без дори да се допита до своите съграждани дали искат да се бият на фронта, за да спасят групата на Зеленски.

По всичко личи, че ако продължава с такава политика, която е в разрез с желанията на френските граждани Макрон може да е първия президент, който ще бъде прогонен от народа чрез избори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *