От последните минути: Разкриха кого президентът готви за служебен премиер!

България отблизо

Президентът Румен Радев има планове да назначи новия си правен съветник Бойко Рашков за служебен министър-председател.

Това разкриха пред медиите три независими един от друг източника.

Рашков акостира на „Дондуков“ 2 преди няколко дни по личната покана на държавния глава. Той бе назначен за съветник по правните въпроси на Румен Радев, защото има дългогодишен юридически стаж, и в професионалната си кариера е заемал редица отговорни държавни постове като директор на Националната следствена служба, директор на Специализираната следствена служба, член на Висшия съдебен съвет, народен представител в 39-ото Народно събрание и заместник-министър на правосъдието.

Дали ще се стигне до формирането на служебен кабинет все още е въпрос, който няма еднозначен отговор. Но президентът Радев трябва да е готов за всяко евентуално развитие на събитията. А и както е тръгнало, май ГЕРБ сами ще влязат в една спирала, от която няма излизане, понеже със своята неотстъпчивост може да предизвикат засилване на протестите. А ако стане това, с много голяма сигурност ще доведе до принудителна оставка на правителството. Както и до необходимостта президентът да назначи служебно правителство.

Как ще се развият събитията, все още никой не знае. А и нещата са толкова динамични, че не се подават на прогнози. Така че ще изчакаме и ще видим какво развитие  ще получат протестите срещу Борисов и ГЕРБ.

Но при всички положения Бойко Рашков е удачен избор за служебен премиер, понеже има опит в следствената дейност, а служебният кабинет ще има много работа по разкриване на стари афери и зависимости на сегашното статукво, с цел да бъдат избегнати всички подводни камъни, които ГЕРБ ще оставят на служебното правителство, както и на евентуалния нов кабинет, каквато и да е неговата формула.

Tagged

3 thoughts on “От последните минути: Разкриха кого президентът готви за служебен премиер!

  1. НЕ Е ВЪЗМОЖНО! НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЗЕМВА ФУНКЦИИТЕ НА „ШИШИ“!

  2. БРАВО,СПОЛУЧЛИВО ПОПАДЕНИЕ ,ТУК НЯМА РЕВАНШИЗЪМ,ТУК ЩЕ ИСКОЧИ ИСТИНАТА ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ !!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *