Eто какво се случи с американски ракети „Хаймърс“, изстреляни от ВСУ в Запорожие

Свят

Отблъскването на атаката на HIMARS срещу Мелитопол бе заснето на видео. В нощта на 5 срещу 6 април украински бойци изстреляха няколко ракети HIMARS по град Мелитопол в Запорожка област. 

Тези ракети обаче са били видени от руски военни, които са били на бойно дежурство. Командирът на разчета за противовъздушна отбрана на въоръжените сили на Русия съобщил, че са открити въздушни цели на противника и е взето решение да бъдат прихванати и унищожени, пишат чуждите агенции.

С помощта на системите за противовъздушна отбрана всички ракети HIMARS са били елиминирани.

По траекторията на ракетите може да се направи извода, че те са били насочени към Мелитопол. Командирът отбеляза, че благодарение на добре координираната работа на бойците от неговия разчет е станало възможно да се предотврати нападение срещу цивилното население на града.

Руски журналисти публикуваха видео от случващото се. Според съобщенията, шест ракети HIMARS са били изстреляни от територия, контролирана от украинските въоръжени сили. Тези ракети са произведени в САЩ.

HIMARS е ракетна артилерийска залпова система, проектирана и произведена от фирмата „Локхийд Мартин“. Може да нанася удари на големи разстояния, осигурявайки точност и мобилност. Системата се използва от няколко армии по света, включително украинската армия.

Оказва се, обаче, че срещу руската противовъздушна отбрана тези ракети не са много ефективни.

ЕТО ВИДЕОТО

Превод: БЛИЦ

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *