Борисов: Когато партията на Радев ме подслушваше в тоалетната, мълчах. Но като се омазаха, няма да мълча! Да се бършат сами!

България отблизо

Те се омазаха и сега искат да изхвърлят проблема си към мен. Това заяви Бойко Борисов по повод думите на депутата от БСП Антон Кутев, че подслушването на президента е станало със знанието на премиера.

 

Те не познават закона. Това, че някой се е омазал и да ме замесват в тази работа… ДАНС, МВР работят по свои закони. Аз нямам достъп до СРС-тата, никой не ме пита. Не искам по никакъв начин да ме замествате…

Когато партията на Радев ме подслушваха в тоалетната, не обвиних никого.

Как си представяте – да дойде ДАНС и да ми кажат, че ще подслушват президента и аз да им разреша. Това пречи на стабилността, не е хубаво за държавата”, подчерта Борисов. „С този прокурор сме се разбрали: да се размаже всичко живо, което си е позволило да цапа въздух, земя, вода. Вчера двама министри – с главния прокурор. Всички служби са впрегнати в тази сфера. Дали арестуват министър, зам.-министър или който и да е – това не е моя работа. Това не ме интересува. Ако някой е крал вода – по същия начин и за това сме се разбрали. Борба с контрабандата – от 34% при управлението на хората на Кутев, на 3,4%. Милиарди са вкарани в бюджета”, коментира Борисов.

„Това семейство трябва да стои колкото се може по-дълго, за да разберат българите, че само себелюбието е важно за тях. Борисов коментира и темите, които са били обсъдени на годишната конференция по сигурността в Мюнхен. „В Европа миграцията е първи основен проблем. Аз затвърдих позицията си, че мирът и разбирателството, енергийните проекти – от една страна, правят страните зависими, но в същото време се дава и възможност за работа с другите държави в региона. Така че трябва да се разграничат нещата за взаимоизгодните дейности”, заяви той.

„Енергийните теми ги обсъдихме в Белия дом. Нищо не съм скрил – нито в Белия дом, нито в Брюксел. „Балкански поток” и интерконекторът с Гърция са изключително важни за страната ни”, каза още премиерът.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *