Димитър Ганев: Борисов държи цялата власт, няма да я даде доброволно на Радев!

България отблизо

Каква е политическата логика – да държиш цялата власт в държавата и в следващия момент да я предоставиш доброволно на своя отявлен политически опонент?

Затова казвам, че Борисов няма да отиде на предсрочни избори, но това не означава, че този кабинет е бетониран до следващите избори догодина в края на март“.

Това заяви социологът Димитър Ганев в ефира на предаването „Панорама“ на БНТ.

„Напоследък, гледайки социологическите данни, сякаш живеем в два различни свята. Не си даваме сметка колко огромни са проблемите на голяма част от хората. Това разделение започва да взима много сериозни размери. Например, разделението между център и периферия, което е традиционно за държавите, сега виждаме, че става все по-силно в България. Ние не отиваме към моделите например, като Германия и Съединените щати. Ние отиваме в един много силен център – София и останалите. Това е много пагубно в дългосрочен план“, посочи той.

Според Ганев, въпросът за предсрочни парламентарни избори се поставя още с началото на този мандат. „Вероятно с основание. Защото мнозинството е буквално на ръба. Но дори и една мощна криза да доведе до невъзможност на това управление да стои повече, пак не означава, че ще има предсрочни парламентарни избори.

Борисов има ход, този ход е оставка, но ако подаде оставка, мандат ще се връчи отново на ГЕРБ. И ГЕРБ могат да създадат нов кабинет в рамките на това Народно събрание. Борисов няма да допусне Радев да прави служебен кабинет.

Отново се връщам към въпроса каква е политическата логика – да държиш цялата власт в държавата и в следващия момент да я предоставиш доброволно на своя отявлен политически опонент?

Затова съм сигурен, че Борисов няма да отиде на предсрочни избори, но това не означава, че този кабинет е бетониран до следващите избори догодина в края на март“, обобщи социологът, цитиран от epicenter.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *