Вижте кой ще управлява България след падането на ГЕРБ!

България отблизо

Поредната опорна точка се носи с адска скорост в социалните мрежи и коментарите под всички статии за протестите.

Този път троловете не са войнстващи, а „загрижени“ за България. И единственият въпрос е кой ще управлява страната, ако падне ГЕРБ. То хубаво протести, хората са недоволни, обаче кажете – кой да дойде на тяхно място? Сегашните с всичките си кусури са хора с опит, хора известни в ЕС, хора, с контакти. Ако се махнат кой ще ги замести? – стенат знайни и незнайни никове.

И тук задължително следва „мантрата“ – нима искате комунистите да се върнат на власт? И да започнат да лапат, защото са огладнели?

Който е измислил тази уж невинна „опорна точка“ е добър народопсихолог и удря направо в целта. По-простичките българи се улавят на въдицата и веднага започват да се питат – абе тези нямат ли право? Така и така сме си свикнали с ГЕРБ и кусурите им. Защо да ги сменяме? Откраднали са вече достатъчно и може да помислят и за народа. Може да започнат да крадат по-малко.

На почти разплаканите от „загриженост“ постове се ловят отчаяни пенсионерки, работници, обикновени  стресирани хорица и неволно започват да пригласят. От друга страна се появяват чиновниците, които са на хранилка и доналиват масло в огъня.

И само умните и трезвомислещи българи се питат – как така един човек може да е незаменим.

Слуховете и усещането за незаменимост на Борисов и ГЕРБ са добре изградени от пропагандната машина. Във всяко негово изречение има НИЕ и АЗ.  Народът е под дълбока упойка от ежедневни изказвания за успехи и внушения колко добре живеем. И страх, който се насажда в главата му, че ако падне Борисов – държавата се срива.

А е толкова лесно да махнем капаците от очите и ушите си и да прогледнем.

Вариантите са много.

Избори и след тях широка коалиция. Без значение коя ще е водещата политическа сила. Дори да е БСП – какво от това? Нали коалицията ще е широка?

Избори и премерване на истинските сили. Нека видим народа кой иска да го управлява. Но тогава трябва задължително да бъдат сменени членовете на ЦИК и ОИК, тъй като със стари труженички нов публичен дом няма как да стане. Ако е нужно, ще поканим и чужди наблюдатели на целия процес. Но изборите трябва да бъдат честни и неманипулирани. Да се махнат мъртвите души и купения вот.

Доброволно отказване от властта е също вариант. Да се гласува доверие на един човек, който да състави правителство от разноцветни експерти. В него да участват както хора от избраните партии, така и от тези, които не са минали 4-процентната бариера.

Те няма да бъдат в комбина, защото ще са представители на различни политически сили и ще се дебнат един друг. Така никой няма да посмее да краде, защото другите веднага ще го посочат с пръст. И всеки ще трупа точки за следващите избори.

Избор на парламент, който да възложи на президента да състави правителство. Но това правителство да е от доказани експерти, знаещи и можещи хора и да е под контрола на парламента и да се отчита всяка седмица. Обаче не и при условие, че депутатите се опитват да го бламират.

Избор на Велико народно събрание и гласуване за президентска република за срок от две години.

Референдум как да бъдем управлявани занапред.

Варианти има наистина много.

А това, че ГЕРБ са незаменими, е просто политическа фантазия, насаждана в главата на народа.

Само че народът поумня и нищо не е същото…

Автор Станислава Славова, istinata.net

Б. А. Тази статия е оригиналът! В който и сайт да я видите после, предупреждаваме, че е преписана без наше съгласие. 

 

 

 

loading...

Tagged

8 thoughts on “Вижте кой ще управлява България след падането на ГЕРБ!

  1. Права сте госпожице/госпожо/ Славова , но шарани в България мнооого …

  2. Народът може без всеки,но никой не може без народа , а както е имало България преди Борисов и ГЕРБ така ще я има и без тях…

  3. Когато дойде на власт да управлява Бялото Братство. Тогава България ще тръгне нагоре. Петър Дънов

  4. Прави сте никой не е незаменим, а че всичките управляващи досега всяваха страх на народа, това вече е факт. Единственият начин според мене завинаги да падне тази закостеняла система и всички, които я поддържат и влязат в политиката хора експерти всеки в определената му област, които не са членували в дадена партия, защото колкото и да ни крадаха Господ е дарил на България богатство от природни ресурси, които чакат от хора знаещи и можещи да бъдат използвани за доброто и благоденствието на народа ни и тук да станем малката Швейцария за срам и позор на българските предатели. ГОСПОД да пази България и всички будни българи.

  5. Докато не се забрани със закон БКП/БСП Забравете, че ще имаме нормална държава.

  6. Пълни глупости! Само ГЕРБ! И не ми говорете за тоя смешен президент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *