Владимир Путин ОБИДИЛ „господаря на тишината“! Ето какво се кани да НАПРАВИ „героят“ от Слънчев бряг!

България отблизо

Борисовите служители пак се обадиха, ни в клин, ни в ръкав, за да сеят раздори между България и Русия.

Този път с гласа на оня, който вместо да си върши работата в министерския съвет, тръгна да се бори с дискотеките в Слънчев бряг.

Та, небезизвестният Борисов вицепремиер Валери Симеонов, когото хората в социалните мрежи и в Слънчев бряг знаят като „господаря на тишината“, заради „подвизите“ му из дискотеките в Слънчака, взел, че се обидил на… Владимир Путин.

И понеже не е кой да е, а „министър Големанов“, и над него има само небе, а на небето е само неговия шеф…Борисов, побърза да извърши поредното си „геройство“. В отчаян опит да вдигне напълно увяхналия си имидж.

Затова „героят-патриот“ Симеонов веднага предложил, цитиран от news.bg, не някой друг, а Министерството на външните работи да вземе отношение по повод „унизително определение за България“, което той видял в думи, изречени от руския президент Владимир Путин.

Патриотът Симеонов, който не можа да се пребори с Борисов за минимална пенсия от поне 300 мизерни лева, сега иска да се бори с…Владимир Путин. Защото не му харесали думите на руския президент, че България била слаба, затова отхвърлила Южен поток.

Ооо, патриотът Валери Симеонов е уверен, че България не може да е слаба. България е много силна. Но…по думите МУ, цитирани от news.bg, България била взела това решение, заради „опасността да се нарушат правилата на ЕС“ и не дай Боже, ЕС да наложи „сериозни финансови санкции на България“.

Значи, „смелият“ вицепремиер не се страхува от Путин и Русия. Но много го е страх от ЕС. Защото можели да наложат финансови санкции. Както стана ясно  навремето, от интервю с него по телевизия „Алфа“, патриотът Валери Симеонов май се интересува само от „постове и пари“.

Нека припомним на „безстрашния“ вицепремиер, който се страхува от Брюксел, че в своите думи, Владимир Путин визираше премиерът Борисов, който  прояви слабост и неспособност да защити националните интереси на България във връзка с изграждането на газопровода Южен поток.

Нека му припомним, че сега Южен поток се нарича „Турски поток“. И че България получава много по-скъп природен газ. По простата причина, че не го получава директно от Русия по газопровода Южен поток. А го купуваме от Турция. И вместо нас, Турция стана енергиен център за Балканите и Европа.

Ето това ни причини Борисов. Защото не България, а той взе „решението“ да се откажем от Южен поток. И така го поднесе на тепсия на Ердоган. И сега хем плащаме скъп газ, хем няма приходи от транзитни такси, хем нашия готов тръбопровод си стои празен.

И изобщо, ако Валери Симеонов беше малко по-съобразителен, нямаше да повдига този болезнен за шефа му Борисов въпрос. Понеже съвсем неотдавна, Борисов ходи на крака в Москва да се моли на Владимир Путин пак да ни даде Южен поток. Само че не го огря. Защото „Москва не вярва на сълзи“ и руският президент вече не вярва на хора като Борисов, които днес говорят едно, утре точно обратното и изпълняват само заповедите на Брюксел.

Отказът от газопровода Южен поток е престъпление на Борисов срещу националните интереси на България. Както и фактическия отказ от строеж на АЕЦ „Белене“. Както и обявяването на Русия за враг на България.

Така че бихме посъветвали Симеонов две неща. Първо, да не се опитва да защитава Борисов. Защото той няма как да избегне наказанието на народа. И второ, да не  подклажда конфронтация с най-могъщата страна на света и наша посестрима Русия. Защото той е в Министерския съвет, за да защитава интересите на България. Не на Турция или Евросъюза.

Ако иска да се нарича патриот. Иначе трябва да си каже направо, че не служи на България, а на ЕС.

И да отива по-бързо в Брюксел, за да се отървем от неговата „защита“.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

2 thoughts on “Владимир Путин ОБИДИЛ „господаря на тишината“! Ето какво се кани да НАПРАВИ „героят“ от Слънчев бряг!

  1. ТРЕПЕРИ ВОВА, ТРЕПЕРИ РУСИЯ – СЕГА ЩЕ ВИДИТЕ ВИЕ , КАКВО ЗНАЧИ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИН, ДАЛАВЕРИ ЩЕ ВИ РАСКАЖЕ ИГРАТА !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *