Защо Борисов не застана до Радев на 3 март? Беновска отговори нещо ШОКИРАЩО!

България отблизо

Жалка картинка беше националният ни празник. Толкова жалка, че чак да ти се доплаче и да ти се донепразнува.

Докато в социалната мрежа повечето българи бяха единни и загърбили споровете помежду си, то по върховете на властта и историята не беше така.

Президентът Радев се качи на Шипка и изнесе пламенно слово.

След това се върна в София и застана начело на вечерната заря-проверка. И каза силни думи! Разтърсващи!

В същото време Борисов сякаш потъна в небитието.

Няколко сайта се опитаха да оправдаят отсъствието му с…четенето на телеграми. Държавници от всички страни го били поздравили. И най-вероятно е отговарял лично на всеки. Знаем, че това е протокол, в правителствените служби виси един списък и някоя секретарка поздравява протоколно страната, а друга у нас й изпраща благодарности. Никой премиер, ни чете, ни пише.

И докато Борисов бе зает уж с кореспонденция, къде беше Цветанов? За него връх Шипка няма ли, историята не съществува ли? Или щом са намесени руснаците, ще се скрие, за да не дразни американските си братя!

Устатите депутати на ГЕРБ също се изпокриха и не удариха по един поздрав поне в профилите си във Фейсбук. Само Цвета Караянчева почти по задължение застана до президента да не излезе, че не си изпълнява задълженията. Другите сякаш се изпариха.

В същото време телевизиите замазваха нещата колкото можаха. Вместо празнуващи българи, пуснаха интервю с Боян Расате който оплю руското знаме и заяви, че то няма място на 3 март в България, защото не е на Имперска Русия, а на….Путин. Но не попита какво прави знамето на ЕС на националния ни празник.

Скандални журналисти пък омаловажиха Руско-турската война и я представиха само като война, в която в бъркотията сме се освободили от робството. Пардон, от присъствието…Просто сме се оказали на пътя на две велики сили. А опълченците? Вероятно и те са били просто на екотуризъм и в калабалъка се наложило да грабват камъни и тела с цел самоотбрана. Добре, че Радецки пристигнал с гръм, та въвел ред в настъпилото международно объркване, спечелил битката и освободил биещите се незнайно защо по върха. Нищо чудно след време и това да прочетем в учебниците по история.

На фона на сърцати речи и развети български знамена, незнаен протестър оплю пък руския париарх, който е на посещение в България и го призова да си ходи, наричайки го с грозни и цинични имена. Покрай протестъра полицаи направиха забележка на още четирима във Фейсбук заради заплаха на Негово светейшество, а в социалната мрежа забраниха всякакви изказвания по негов адрес. А имаше и хиляди приветствия…

Празник. Национален празник, който не ни обедини, а показа колко са разединени политиците. Как ГЕРБ не признава Освобождението и панически се страхува да произнесе името на Русия.

Как Вождът-Слънце се разсърди като малко дете, понеже речите изнесе президентът.

Той, който тича от София до Тутракан да отреже една лентичка, не се яви на Шипка.

Той, който винаги е в центъра на вниманието, стоеше като градоносен облак на площада в София, гледаше зарята и скърцаше сс зъби, че не козируват на него.

А ако му бяха дали думата без протокол какво ли щеше да каже?

България се освободи от милното присъствие на Турция с помощта на братския Европейски съюз.

След което АЗ построих магистрали!

Или някоя реч за санирането и възхода на ГЕРБ.

Срам ме е, че живея в такава държава!

Държава, в която дори  ДПС почете националния празник по-достойно и с по-мъдри думи по телевизиите от някои управляващи партии.

Държава, в която политиците разединяват народа дори на най-свещената дата.

Но най-много ме шокира Беновска с обвинението си, че президентът бил разединил нацията и политиците. Като отишъл и на Шипка, и на парада, и произнесъл речи. И споменал и Русия. И застанал рамо до рамо с руския патриарх Кирил, който беше специален гост?

А какво трябваше да направи Радев?

Да се скрие в президентството, да остави Кирил да се скита сам по паметниците и да даде на Борисов да си чеше егото по върхове и паради?

Тогава нацията може би щеше да се чувства обединена?

И Борисов щастлив?

И журналистите доволни?

И Бенатова задоволена.

Е, няма такава държава!

И такъв премиер – също!

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Защо Борисов не застана до Радев на 3 март? Беновска отговори нещо ШОКИРАЩО!

  1. Ако чак толкова не харесват руснаците, поне да бяха почели храбрите български войни, които са се били срещу руснаците.
    „Брест-Литовският мирен договор стана възможен благодарение на блестящите победи на Българската армия и нейните талантливи командири над руските и румънски войски.“
    Заглавна страница на Брест-Литовския мирен договор, 3 март 1918 година

  2. Президентът РАДЕВ е единствената ми надежда !! Нека по–скоро измете г е р б е р а с т к а т а сган !! Желая му пълен успех !!!

  3. Навярно Беновска отбелязва това че премиера ни (да се свети името му) не присъства на отбелязването на празника на връх Шипка.
    Но аз лично с очите си видях по телевизията на вечерната проверка заря премиерът Борисов (да се свети името му) да е до президента Радев. Истина е че ясно се видяха издайнически сълзи в очите на на премиера ни
    ( да се свети името му) при завършване на проверката и началото на зарята. Навярно премиерът ни
    (да се свети името му) е тръпнал в очакване сред имената на героите да бъде прочетено и неговото име .
    Бойко Методиев Борисов – загинал, геройски паднал за свободата на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *