Румен Гечев: Ровещите в приватизацията могат да започнат с едни други по-скорошни сделки! Или се страхуват да не отидат приятелите им в затвора?

България отблизо
Докато се ровят за сделки за баничарници от 92-ра година, да не изпуснем съсипването на българската цигарена индустрия, ”Булгартабак”, на българския морски флот, на цели отрасли, хазарта. Все неща, които се случват последните години.

Това каза пред БНТ Румен Гечев от БСП по повод възложената от главния прокурор на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес

 

„Всяка проверка на приватизацията е добре дошла, стига обаче критерият да е крайни резултати“, допълни Гечев. Според него ако се почне от очевидното и се стигне до по-далечни сделки, тогава би имало смисъл.

 

Гечев  постави въпросите за давността и за това как ще бъде организирана проверката, и предложи да се започне отпред назад. Например какво се е приватизирало и какво е откраднато през последните 10 години. Така хем няма да се наруши принципа на давността, хем ще се разбере какво са правили тези, които сега ще проверяват предшествениците си.

Нека се провери настоящето, нека се разровят умишлените фалити, продадените насила фирми, кухите фирми, пропуснатите сделки за енергетиката, загубите в туризма и други сфери. Тогава вече ще излязат наяве интересни неща, но няма никой да се осмели да ги извади на светло!

 

„Има и организационни въпроси. Ако сделките са 5-6 000 поне, това предполага огромен ресурс от икономисти, юристи,специалисти и следователи, които да работят.“, каза още Румен Гечев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *