Невероятно! Биков обвини… Нинова за катастрофата в Своге!

България отблизо

Тома Биков се разяри и скочи като бик на червен плащ, когато от опозицията поискаха оставката на правителството заради трагедията край Своге, отнела живота на 17 души.

Не е в правомощията на опозицията да казва как се строят пътищата и да търси политическа отговорност заради един нещастен случай! Не е нормално да се яхва човешката трагедия и да се искат оставки. Нинова направи точно това! Отиде при опечалените, за да извлече политически дивиденти. А не да покаже колко й е мъчно, ревна Биков.

ГЕРБ е поел ангажименти по строеж на нови пътища и поддръжка на старите и си го изпълнява!

Положени са тонове асфалт. Истината е, че българските шофьори нямат дисциплина, не спазват закона и дори мен са изпреварвали камиони точно в това дефиле! Правят се проверки на пътя, на изпълнителя, на фирмата-превозвач, на шофьора. Като разберем кой е виновен, той ще бъде наказан! ГЕРБ никога не си затваря  очите пред нарушителите на закона. Бъдете сигурни, че виновният ще си понесе наказанието, продължи Биков.

Малко преди него експерти съобщиха, че резултатите от всички експертизи ще са готови до 4-5 месеца.

Нека не се говори, че политизираме и яхваме трагедията край Своге, каза депутатът Георги Свиленски от БСП.  Когато на пътищата загиват хора и всеки ден стават катастрофи, няма как да мълчим и да не реагираме. Искаме час по-скоро да излезе истината и да бъдат казани отговорно причините за това.

Няма как 17 души да загинат, останалите да се превърнат в инвалиди, а ние се правим на глухи и слепи за трагедията. Това нито е първата, нито втората такава трагедия в България. Някой трябва да поеме отговорността. Тук и сега. А не след половин година, когато нещата се размият. Не са виновни само шофьорите. Виновни са и пътищата и не един специалист призна, че там асфалтът е некачествен, а мантинелата може да бъде огъната и от дете. Освен това тя направо липсвала от предишна катастрофа с камион.

Свиленски бе категоричен,  че при неподдържан или път с много ПТП като този,  той трябва да се затвори и да се ремонтира. Магистрала „Тракия“ също е с големи участъци от „тънко положен“ асфалт и затова стават много катастрофи.

Биков обаче не се вслуша в думите на опонента си и заяви, че БСП имат вина за асфалта!

„Госпожа Нинова яхна този  трагичен инцидент и поиска оставката на правителството.

Ако тя наистина  иска да бъде морален стожер, трябваше да гледа  какво се случва в собствената й градина. Например – Бенчо Бенчев.

/Е, какво повече за Бенчев, нали нали беше отстранен от поста общински съветник?/

Яхна трагедията и за да прикрие  катастрофата с бащата на президента Радев… Защо чувството за справедливост на госпожа Нинова не се появи  в този случай?!“,  запита гневно Биков.

И така сравни една тротинетка със съмнителен инвалид с цял автобус загинали.

Какво ли още можем да очакваме от Биков?

И няма ли грам срам, когато говори подобни нелепици.

Но в ГЕРБ явно са оперирани от това чувство…

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Невероятно! Биков обвини… Нинова за катастрофата в Своге!

  1. Наемникът Биков,без морал и съвест смешен и жалък да защитава тези,които плюеше до вчера.Той и другия шайкаджия Тодоров са със същия манталитет,какъвто имат и началниците им от ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *