ИЗБУХНА нова огромна АФЕРА: Няма да повярвате кой още ПОМАГА на ТЕРОРИСТИТЕ в Сирия!

Свят

В края на 2017 година, политическият департамент на ООН е разпространил по цялата система на международната организация „тайна директива“. Тя забранява на подразделенията на световната организация да участват във възстановяване на сирийската икономика. Понеже така помагали на Асад.

Това съобщи министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Такива тайни забрани на секретариата на ООН не съществуват в устава на световната организация, продължава Сергей Лавров. Ето защо, те представляват недопустим опит на отделни страни да манипулират секретариата на ООН. В тази връзка, руският външен министър призова категорично Запада, да се откаже незабавно от опитите да използва международните организации „на тъмно“.

„Попитах генералния секретар на ООН Антонио Гутериш защо такива важни за Европа и света въпроси, стават предмет на секретни, секретарски, вътрешни директиви? Попитах го и защо за тях не е информиран Съветът за сигурност, който е пряко ангажиран с въпросите за Сирия“, добави Лавров, цитиран от news.bg.

Нещо повече. По думите на Сергей Лавров, върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди е дал указания, бежанците да не се връщат в Сирия, понеже условията там били „опасни“.

В същото време, от Центъра за прием на бежанци към ООН заявиха, че почти 2 милиона сирийци са изявили желание да се върнат в родината си. Така излиза, че секретариата на ООН, в лицето на своя върховен комисар Филипо Гранди, насила задържа бежанците извън границите на тяхната родина.

Официалните сирийски власти обаче, създадоха координационен щаб за връщане на бежанците в родината. Този щаб ще работи в тясно взаимодействие с руския Център за управление на отбраната, за да може час по-скоро огромният поток от бежанци да се завърне в своята държава.

Всеки знае, че седалището на Организацията на обединените нации е в Ню Йорк. И американците от десетки години използват международната организация за постигане на своите цели. Можем с основание да отбележим, че ООН дълго време играеше ролята на филиал, който се грижи за американските интереси по света.

Това положение започна да се променя, когато Владимир Путин  и Русия се застъпиха за независимия статут на световната организация. И заедно с Китай направиха много за възстановяване ролята на ООН като гарант на  мирния процес  и диалогът между народите.

Ето защо, опитите на САЩ да използват отново световната организация, чрез нейния секретариат, за свои цели, предизвикаха основателния гняв на Русия. Въпросът за връщане на бежанците в техните родни страни, засяга почти всички народи по земното кълбо. Засяга Европа, Близкия Изток, Африка и американския континент. Иначе Тръмп нямаше да прави ограда, която да спира нахлуването на бежанци в САЩ.

Следователно този въпрос е от компетенциите на Съвета за сигурност на ООН. И изобщо не влиза в задълженията на секретариата на световната организация. Пътем казано, работата на този секретариат е само да осигури максимално благоприятни условия на страните-членки на Съвета за сигурност при обсъждане на световните дела.

Но, тайната директива на секретариата на ООН, да не се помага за възстановяване на сирийската икономика, и да не се връщат бежанците в Сирия, постига само една единствена цел.

Помага на терористите в Сирия. Защото ако икономиката и държавата в Сирия станат по-силни, а хората се завърнат по родните си места, това със сигурност ще бъде краят на всякакви Ислямски държави и прочие подразделения на терористите и джихадистите в Сирия.

И точно от това се боят янките. Ето защо са оказали натиск върху световната организация да затруднява максимално процеса на възстановяване мирния живот в арабската държава.

Точно това, макар и индиректно, заяви и Сергей Лавров. Именно затова той призова Запада да спре със задкулисните опити да пречи на държавите и народите да се развиват самостоятелно и съобразно своите интереси.

И най-добре е САЩ да го послушат. Защото, както казва нашият народ, който не иска да говори с Лавров, ще говори с Шойгу.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *