Радвай се, народе! Протестите вдигат рейтинга на… Ново социологическо проучване изби рибата

България отблизо

44% от българите не са решили кого да подкрепят, или изобщо не биха гласували, ако днес се провеждат парламентарни избори. Това показват резултатите от национално-представително проучване финансирано и проведено от агенция „Маркет линкс“, съобщава „Труд“.  

Отношението към политическата класа в страната остaва силно негативно. След края на Европредседателството нивата на доверие към ГЕРБ остават над 37%, но същевременно недоверието е почти 60%. Обединени патриоти и БСП запазват сходни нива на доверие и недоверие.   Преднината на ГЕРБ в електоралната подкрепа пред втората политическа сила БСП е около 3.4% – съответно 20.3% и 16.9%.

С най-високо обществено доверие се ползва президентската институция. Народното събрание отново е в дъното на класацията с над 3 пъти по висок дял на гражданите, които нямат доверие, от тези, които имат. Европейското председателство се отразя положително на доверието към Европейската комисия. Прокуратурата запазва минимално възстановяване на доверието към нея.

Не знаем откъде се пръкна поредната агенция и откъде извади тези резултати. Само преди седмица други социолози признаха, че БСП води пред ГЕРБ с 1,5 процента.

Не знаем и каква е логиката ГЕРБ да поведе с цели 4 процента по време на най-големите протести в страната тази година.

Кога е направено проучването, кои са участвали, не се споменава.

Но едно е ясно.

Щом започна промиването на мозъци, значи наближават предсрочни избори!

Друго обяснение просто няма.

Tagged

2 thoughts on “Радвай се, народе! Протестите вдигат рейтинга на… Ново социологическо проучване изби рибата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *