Руският посланик КАТЕГОРИЧНО: Не плащаме на Румен Радев! Ще ви помогнем, ако поискате помощ!

България отблизо

Президентът на България Румен Радев не е на заплата при нас.

Това стана ясно от думите на посланика на Русия в България Анатолий Макаров, който отговаря на въпроси на български граждани във „Фейсбук“.

На въпрос „Румен Радев на заплата ли е при вас„, Макаров отговори: „Не“.

На някои въпроси дипломатът отговаря лаконично, а на други с чувство за хумор.

На въпрос дали Москва обръща внимание на коментари и декларации от България по адрес на Русия и политиките й, посланикът отговори, че „думите не минават незабелязано и от тях до голяма степен зависи нагласата на ръководството на страната ни към развитие на руско-българския диалог. Въпреки това много добре разбираме, че често има разлика между политическите декларации и настроението на народа, така че и други неща се вземат предвид“.

Относно напрежението с НАТО, Макаров отбеляза: „Дай боже, до реалния конфликт никога няма да се стигне – нали има още хора, които добре помнят поуките на Втората световна война“.

„Как да нападаме, ако сме пред разпад? Ако оставим хумора настрани, нито се каним да нападаме някого, нито сме пред разпад. Подведоха ви фалшивите новини“, отговори Макаров на въпрос „Няма ли да нападате, пред разпад сте?“.

По думите му, цитирани от news.bg,  Русия не се намесва във вътрешните работи на други държавиза разлика от някои страни, а също така не предоставя военна помощ без получаване на съответни молби от легитимното им ръководство. Така посланикът отговори на въпрос „Ако се съберем 100 000 русофила и с подписка поискаме от Владимир Владимирович да изпрати отряд алфа да елиминира соросоидите в България, има ли шанс?“

Анатолий Макаров също потвърди, че е в ход подготовката за посещение на Владимир Путин в България. „Работим над подготовката за това посещение и се надявам то да се осъществи скоро“, заяви той.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *