Търпението СВЪРШИ: Русия ЗАБРАНИ на НАТО военни учения около нейните ГРАНИЦИ!

Свят

Днес, съвсем неочаквано, но твърдо и категорично, министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров забрани на Киев и НАТО да провеждат военни учения в Азовско море.

Сергей Лавров заяви, цитиран от tvzvezda.ru, че плановете на САЩ и Киев да правят военни учения в Азовско море не са съобразени с реалността. Украйна не може да провежда там съвместни учения с НАТО, защото за това ще е нужно разрешението на Москва.

По думите на Сергей Лавров, Украйна е поискала да проведе военно учение, заедно със северноатлантическия Алианс. Но никой не е дал разрешение за такова нещо.

„В Азовско море никой не може да влезе, обясни Сергей Лавров, защото за да могат  каквито и да било чужди военни кораби да влязат в неговата акватория, е нужно разрешението на Русия. А и в тези съвместни учения, Киев и НАТО искат, в акваторията на Азовско море да влязат корабите на поне 8 чужди държави, членки на военния Алианс“.

Припомняме, че Азовско море се простира между бреговете на Русия, Кримския полуостров и Украйна. Тоест, по-голямата част от Азовско море се намира в териториалните води на Русия. Което на практика означава, че намеренията на Киев и САЩ да провеждат учения там, са чиста проба провокация.

Освен това, добави руският министър на външните работи, САЩ и НАТО продължават да увеличават своите въоръжения и военни бази по границите на Русия. Москва знае всичко за плановете на Алианса, относно модернизацията на транспортната инфраструктура на Европейските държави. Ние наблюдаваме трескавата активност на Съединените щати, и разбираме, че тази модернизация се прави с цел да могат войските и тежките въоръжения на НАТО да стигат по-лесно да руските граници“.

При това, продължи Сергей Лавров, съвместните учения на Украйна и НАТО стават все по-чести. А последното от тях имаше трагичен завършек. Вследствие на авария, рухна на земята, украински изтребител Су-27, на борда на който имаше двама пилоти – украинец и американец. И двамата загинаха. Но при това, съгласно международните правила, пилот на чужда държава няма право да влиза в кабината на самолет, който принадлежи на друга страна.

И фактът, че американски пилот е бил в кабината на Су-27 и е разучавал качествата на бойния самолет, който е на въоръжение и във Въздушно-космическите сили на Русия, свидетелства за сериозна подготовка, чиято цел по всяка вероятност, е извършване на международни провокации с трагични последици, които да бъдат осъществени с руски бойни машини.

По този начин, САЩ и Запада използват марионетното правителство в Киев, за да подготвят и осъществяват нови провокации и терористични актове, насочени срещу Русия. А много е възможно натовските провокации да бъдат насочени срещу трети държави, при което западната преса и Пентагонът ще твърдят, че съответния трагичен инцидент е организиран и осъществен от Руската федерация с руски изтребители.

Впрочем, САЩ и НАТО отдавна готвят Украйна за плацдарм, откъдето да се извършват провокации срещу Русия. Но Москва вече слага край на тази безобразна игра. Скоро Русия ще забрани на САЩ и НАТО да провеждат учения не само в Азовско море, но и където и да било другаде, в близост до руските граници.

И това ще е краят на „военната активност“ на Алианса. Защото освен за провокации, за друго те нямат необходимата смелост. Както и нужните ресурси.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

2 thoughts on “Търпението СВЪРШИ: Русия ЗАБРАНИ на НАТО военни учения около нейните ГРАНИЦИ!

  1. БРАВО САМО ТАКА. Наглеците и нахалниците от НАТО е време да бъдат изпратени в историята. Този съюз няма никаква реална база за съществуеане. Този съюз е подъл инструмент на фащ. Този съюз ме кара да мразя ЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *