Цветанов отново преви гръб пред ДПС! Ето защо ГЕРБ правят толкова поклони!

България отблизо

ГЕРБ са готови с измененията в закона за вероизповеданията. До десет години се отсрочват задълженията на вероизповеданията.

Това обяви на брифинг току що, председателят на ПГ на ГЕРБ, Цветан Цветанов.

„Няма опрощаване, а има отсрочване„, изтъкна той.

Религиите щели да се изплатят, когато могат, в рамките на тези десет години.

„Такава процедура имало в ДОПК„, поясни Менда Стоянова, шеф на бюджетната комисия в парламента. Тази процедура обаче не можела да се приложи спрямо вероизповеданията. Тя се отнасяла за стопанските субекти. Затова се налагала нова промяна.

„За срока на отсрочването тече лихва“, обясни още Стоянова. Не е пояснено обаче как религиите ще си погасяват дълговете.

Ето ви новите поклони, които Борисов, Цветанов и ГЕРБ са принудени да направят пред Движението. Вероятно на всички вече стана ясно защо се правят тези чупки в кръста. Властта на Борисов и ГЕРБ е пред провал. В парламента няма кворум. Всеки момент може да настъпи колапс и назначаване на служебно правителство от президента Радев. Предстоят избори, в които герберите ще се провалят. Ще има условия за предсрочни парламентарни избори, които ще изхвърлят ГЕРБ на бунището та историята. Там, където отдавна ги чака НДСВ.

Така че ГЕРБ нямат никакъв шанс за друго поведение. Или ще изпълняват нарежданията на ДПС. Или си заминават. А това ще повлече и съдебни процеси срещу много от видните гербери. Заради безкрайното упорство на Борисов да стои на власт, сега ДПС отново командва държавата.

И така ще бъде, докато не дойдат на власт не гербери, не патриоти, а РОДОЛЮБЦИ!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *